Získali sme ešte lepší pohľad na nový dizajn Pro modelov.

Tie by mali okrem nového čipsetu dostať aj nový dizajn, na ktorý sa teraz môžeme pozrieť vďaka detailným schémam, ktoré zverejnil portál GizmoChina. Do uvedenia noviniek série iPhone 14 zostáva ešte niekoľko mesiacov, no už teraz o nich vieme množstvo zaujímavých informácií. Medzi najzásadnejšie zmeny patrí nový dizajn prednej steny modelov Pro, avšak ne-pro modely okrem “staršieho” dizajnu dostanú aj “staršiu” čipovú sadu A15 Bionic.

Pozrime sa však na nové detaily, ktoré sa dozvedáme o modeli iPhone 14 Pro Max. Oválny výrez v displeji bude mať údajne 7,15 mm, pričom kruhový až 5,59 mm, čo sa nám zdá byť pomerne veľa.

V týchto otvoroch sa bude nachádzať selfie kamera a potrebné senzory pre Face ID. Selfie fotoaparát s infračervenou kamerou budú údajne umiestnené v ovále, pričom v kruhu bude umiestnený bodový projektor.

Ďalej sa dozvedáme, že iPhone 14 Pro Max bude mať iba 1,95 mm široké rámiky, čo je výrazne menej ako pri modeli iPhone 13 Pro Max, ktorý ich má hrubé 2,42 mm. V prípade výšky zariadenia sa spomína číslo 160,7 mm. Celková šírka by sa už mala zastaviť na hranici 78,53 mm. Pomerne zaujímavo však vyznie celková hrúbka tohto modelu, ktorá bude mať vrátane fotoaparátov až 12,16 mm.

Pokiaľ sa bližšie pozrieme na zostavu fotoaparátov, tak by sme mali údajne s modelom iPhone 14 Pro Max dostať 48 Mpx hlavný senzor, čo je oproti tradičnému 12 Mpx veľký posun.

Zdroj: GizmoChina

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.