Dizajn prednej strany je takmer hotový.

Modely iPhone 14 sú už niekoľko týždňov predmetom špekulácií a najnovšie rendery nám dávajú ešte lepšiu predstavu, ktorým smerom by sa mohol ich dizajn uberať. Pokým sme sa pred pár dňami pozerali na predný panel s jedným otvorom pre selfie kameru, tentokrát sa už v displeji objavili otvory dva. S touto teóriou prichádza Ross Young, pričom sa predpokladá, že tento jedinečný dizajn bude použitý iba pri modeloch Pro.

Podľa Younga dostanú modely Pro dizajn, ktorý bude zahŕňať jeden kruhový a jeden oválny otvor v displeji. Tie sa budú údajne nachádzať hneď vedľa seba, pričom budú situované v strednej časti displeja. Kruhový otvor by mal obsahovať osvedčené Face ID. V druhom module sa už bude nachádzať selfie fotoaparát a infračervený objektív Face ID.

V priebehu niekoľkých hodín, odkedy bol tento dizajn zverejnený, sa už objavilo množstvo renderov s týmto dizajnom. Okrem Younga má rendery s týmto dizajnom aj spoľahlivý leaker IceUniverse, ktorý tvrdí, že je až na 98 % isté, že Apple tento dizajn použije. Toto percentuálne vyjadrenie je vskutku zaujímavé.

iPhone 14 ProZdroj: GizChina
iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro

Predpokladá sa, že tohtoročný 6,1-palcový iPhone 14 a 6,7-palcový iPhone 14 Max si zachovajú klasický výrez pre potrebný hardvér. Zvyšné dva modely Pro však budú mať nový dizajn s dvomi otvormi v displeji. Používatelia tak budú mať stále na výber, či dajú prednosť lepšie vybavenej verzii s novým dizajnom, alebo si vyberú menej vybavenú verziu s klasickým dizajnom.

Celoplošný displej sa pritom očakáva v roku 2023 alebo 2024, teda až v prípade modelov iPhone 15 Pro alebo iPhone 16 Pro.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.