Ani v Apple sa vždy nepodarí implementovať nové technológie v plánovanom čase.

Istý čas sa objavovali fámy o tom, že nadchádzajúci iPhone 15 už nebude mať tradičné hardvérové tlačidlá, teda také, ktoré sa dajú naozaj stlačiť a pohybujú sa, ale budú nahradené sadou pevných dotykových polovodičových senzorov s hmatovou odozvou.

Aktuálne to ale vyzerá tak, že minimálne v tomto roku spomínaná inovácia do iPhonov nepríde. Informuje o tom portál MacRumors.com. Jeho redaktori si všimli správu pre akcionárov, ktorú vydala spoločnosť Cirrus Logic, jeden z dodávateľov Apple.

Píše sa v nej, že firma už neočakáva uvedenie nového produktu, ktorý bol pôvodne plánovaný na uvedenie na jeseň tohto roka. Spoločnosť Cirrus je pritom známa predovšetkým výrobou niekoľkých komponentov, ktoré sú súčasťou tzv. Taptic Engine v iPhone. Ten je využívaný na vytvorenie spätnej hmatovej odozvy a použitý bol kedysi napríklad pri tlačidle Home v rade iPhone 7.

Apple je zároveň najväčším zákazníkom tejto firmy a v roku 2022 americký výrobca vytvoril 79 percent jej príjmov. Viacerí analytici sú preto presvedčení, žespomínaný list akcionárom pravdepodobne definitívne vylučujepoužitie polovodičových tlačidiel v rade iPhone 15.

Aj ďalší známy analytik a odborník na Apple Ming-Chi Kuo uviedol, že modely iPhone 15 nebudú mať polovodičové tlačidlá, ako sa pôvodne hovorilo, a to pre nevyriešené technické problémy pred masovou výrobou.

Zdroj: MacRumors.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.