Medzigeneračne by sa u iPhonov mali udiať nezanedbateľné zmeny.

Podľa novej správy analytika spoločnosti Haitong International Securities Jeffa Pu bude mať nová generácia telefónu iPhone 15 Pro viacero noviniek. Konkrétne má ísť o titánový rám, dotykové tlačidlá s haptickou odozvou a 8 GB pamäte RAM. Informuje o nich portál MacRumors.com.

Spomínané dotykové tlačidlá by neboli úplnou novinkou, keďže na tomto princípe funguje napríklad tlačidlo Domov na iPhone SE a niektorých starších jablčných telefónoch. U iPhone 15 by ale táto technológia bola použitá pri tlačidlách ovládania hlasitosti a napájania.

Pu tvrdí, že iPhone 15 Pro bude využívať čip A17 Bionic vyrobený 3 nm procesom spoločnosti TSMC, zatiaľ čo iPhone 15 a iPhone 15 Plus zostanú pri A16 Bionic a 6 GB RAM. Všetky štyri modely budú mať údajne port USB-C a modem Qualcomm Snapdragon X70 5G. USB-C port namiesto starého Lightningu nie je prekvapením, pretože Apple k tejto zmene núti nová legislatíva Európskej únie.

Čo sa týka fotoaparátu, analytik je presvedčený, že iPhone 15 Pro Max bude mať zrejme periskopový teleobjektív s lepším optickým zoomom, možno až šesťnásobným, ako píše portál 9to5mac.com. Vylepšenia by sa ale mali dočkať aj základné modely iPhone 15 a 15 Plus, ktoré vraj budú mať 48 Mpx snímač – teda s rovnakou hodnotou, akú majú aktuálne Pro modely.

Zmena môže nastať aj v názvosloví jednotlivých modelov. Väčší z dvojice základných iPhonov už vraj nebude mať „prídomok“ Plus a najvybavenejší iPhone by sa mal namiesto Pro Max označovať ako Ultra.

Pu je tiež presvedčený, že Apple v roku 2024 vydá aj svoje prvé hodinky Watch s micro-OLED displejom s veľkosťou 2,1 palca, ako aj lacnejšie slúchadlá AirPods. Analytik ich nazýva AirPods Lite, ale to je len jeho pracovné pomenovanie. Je veľmi nepravdepodobné, že by jablčný výrobca označil svoj produkt takýmto výrazom.

Lacnejšie slúchadlá majú Apple pomôcť lepšie konkurovať záplave rôznych cenovo dostupných bezdrôtových slúchadiel iných, hlavne čínskych výrobcov.

Zdroj: MacRumors.com (1), MacRumors.com (2), 9to5mac.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.