Akoby už aktuálny model nebol poriadne drahý.

Apple v septembri uvedie novú sériu iPhone 15, ktorá bude obsahovať 4 základné modely – iPhone 15 a 15 Plus a samozrejme aj dve Pro verzie – 15 Pro a 15 Pro Max. Portál GSMArena informuje, že Apple výrobu série iPhonu 15 spustí už v auguste, pričom na základe tejto skutočnosti je možné, že spoločnosť do konca roka 2023 vyrobí až 84 miliónov kusov, čo je o 12 % viac ako zariadení série iPhone 14 za rovnaké obdobie minulého roka.

Portál v tejto súvislosti spomína aj základnú cenu modelu iPhone 15 Pro Max, ktorá bude údajne vyššia ako základná cena modelu iPhone 14 Pro Max, ktorá bola v Európe v čase jeho uvedenia 1 449 eur.

Zdá sa však, že vyššia štartovacia cena pri modeli iPhone 15 pro Max bude mať aj svoje opodstatnenie. Zdroj upresňuje, že tento model dostane do výbavy exkluzívne funkcie, ktoré nebudú dostupné dokonca ani v modeli 15 Pro. Očakáva sa, že exkluzívnym prvkom výbavy má byť periskopický teleobjektív, čím by sa dosiahlo ešte vyššie optické priblíženie ako doteraz.

Predchádzajúce špekulácie taktiež naznačili, že batérie pri všetkých modeloch majú mať vyššiu kapacitu. Bude to mať však aj negatívny dopad na ich celkovú hrúbku. Predpokladáme však, že jej nárast bude nepatrný. Očakáva sa, že batéria základného iPhonu 15, čo je v porovnaní s 3279 mAh batériou v iPhone 14 o 18 percent viac. Batéria iPhonu 15 Plus sa zväčší z 4325 mAh na 4912 mAh, čo je o 14 percent viac.

Vyššiu kapacitu by mali mať aj batérie Pro modelov. Konkrétne iPhone 15 Pro by mal mať namiesto 3200 mAh po novom 3650 mAh, čo je tiež o 14 percent viac, pričom najvybavenejší model iPhone 15 Pro Max vraj dostane batériu s kapacitou až 4852 mAh, čo je oproti predchodcovi s 4323 mAh batériou o 12 percent viac.

Ďalšou zmenou, o ktorej sa už tiež hovorilo, je prepínač na voľbu zvukových režimov. Po novom vraj bude nahradený tlačidlom. Všetky štyri modely zároveň budú mať namiesto Lightning konektora USB-C port. Všetky modly majú tiež zadný kryt z matného skla, čo bola v minulosti doména iba Pro verzií.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.