Nová séria by sa tak ešte viac priblížila dizajnu MacBooku Pro.

Apple nikdy príliš neexperimentoval s dizajnom svojich telefónov. Pokým série iPhone 12, 13 a 14 si osvojili hranatý dizajn zadnej steny, tak pripravovaná séria iPhone 15 by ho mohla posunúť na novú úroveň. Najnovší únik z portálu PhoneArena tvrdí, že Apple v prípade série iPhone 15 použije zakrivený bočný rám, ktorý bude z titánu.

Tento dizajn bočného rámu využíva aj najnovší MacBook Pro, ktorý má na jednej strane pravý uhol, a na druhej strane sa mierne zakrivuje do tvaru písmena J. Hoci niečo podobné sme už mohli vidieť pri modeli iPhone 5c, tak tentokrát žiadny plast nehrozí. Mali by byť použité iba prémiové materiály. 

Aj keď sa zdá, že aktuálny hranatý dizajn iPhonov je veľmi úspešný, Apple roky využíval pri svojich telefónoch dizajn, ktorý bol zakrivený a veľmi pohodlný. Zaspomínajme si napríklad na obdobie okolo série iPhone 6. Na druhej strane aktuálny industriálny dizajn pochádza takisto z pomerne vzdialenej minulosti, z obdobia telefónov iPhonov 5 a 5S.

iPhone 15 s novým dizajnom bočnej stenyZdroj: PhoneArena
iPhone 15 – Nová séria by sa mohla ešte viac priblížiť dizajnu MacBooku Pro

Pripravovaný dizajn iPhonu 15 by tak spájal dva smery Applu, a zároveň by priniesol výhody z oboch dizajnových svetov. Okrem toho, že telefón s takýmto dizajnom by bol skutočne veľmi štýlový, tak by ponúkal podstatne lepšiu ergonómiu.

Niektoré úniky takisto potvrdili, že Apple by mal pri novej sérii iPhone 15 použiť titán, namiesto nehrdzavejúcej ocele. Je však možné, že tento ľahký materiál bude použitý iba v prípade modelov iPhone 15 Pro a iPhone 15 Ultra.

Predpokladá sa, že v septembri 2023 budú predstavené štyri nové iPhony: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro a iPhone 15 Ultra. Všetky štyri modely by mali dostať Dynamic Island, ktorý sa prvýkrát objavil pri modeloch iPhone 14 Pro a 14 Pro Max.

Okrem toho je možné, že práve modely iPhone 15 Ultra a iPhone 15 Pro by mohli dostať do svojej výbavy kapacitné tlačidlá. 

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.