Doteraz sa príslušný snímač nachádzal pod displejom.

To že Dynamický ostrov, teda interaktívnu oblasť displeja s oznámeniami a ovládacími prvkami okolo predného fotoaparátu dostane celý rad iPhone 15, sa už nejaký čas hovorí. Teraz sa však objavila informácia od známeho znalca zákulisia Apple Ming-Chi Kua na Twitteri, podľa ktorého sa do priestrelu v tvare pilulky, ktorá je základom Dynamického ostrova, dostane aj senzor priblíženia.

Jeho úlohou je vo všetkých telefónoch predovšetkým vypnúť obrazovku, keď používateľ počas telefonovania priloží smartfón k uchu, ale môže mať aj ďalšie využitie, napríklad na stíšenie telefónu, keď ho položíme obrazovkou dole.

Kuo tiež spomenul, že dodávateľ spoločnosti Apple, spoločnosť Finisar, bude pre iPhone 15 dodávať snímače priblíženia s vlnovou dĺžkou 940 nm. Súčasné snímače priblíženia v iPhone 14 Pro majú vlnovú dĺžku 1380 nm., ktoré sa používajú v iPhone 14 Pro.

V iPhone 14 je tento senzor umiestnený pod displejom iPhonu, teda mimo Dynamického ostrova. Podľa portálu 9to5mac.com ide síce o malú zmenu, ale mohla by mať za následok pozitívnu zmenu v podobe zlepšeného fungovania bezpečnostnej funkcie FaceID, teda rozpoznávania tváre používateľa.

Portál ale pripúšťa aj druhý variant, že spoločnosti Apple proste šlo o zjednodušenie výroby, prípadne zníženie výrobných nákladov. Samozrejme, aj v takom prípade môže byť výsledkom lepšie fungovanie Face ID.

Zdroj: Twitter.com, 9to5mac.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.