Ďalší výrobca puzdier odhalil dizajn iPhonov na rok 2024.

Séria iPhone 16 bude predstavená v septembri. Už dlhšie sa však hovorí, že ju čakajú viaceré dizajnové zmeny, ktoré budú korunované ultratenkými rámikmi okolo väčších displejov. Nedávno dokonca unikli presné rozmery modelov iPhone 16 Pro a 16 Pro Max, vďaka ktorým sú prezradené takmer všetky dôležité dizajnové zmeny pripravovaných modelov. Zverejnené rozmery zároveň odhaľujú dopad tenkých rámikov na celkové rozmery oboch Pro modelov.

iPhone 16 Pro Max (vľavo) vs. iPhone 15 Pro Max (vpravo)Zdroj: GSMArena
iPhone 16 Pro Max (vľavo) vs. iPhone 15 Pro Max (vpravo)

Apple iba pred pár dňami predstavil iOS 18, čo je verzia systému s najvýraznejšími inováciami za ostatné roky. Keďže oficiálny debut tejto verzie OS sa očakáva práve so sériou iPhone 16, tak teraz sa opäť pozrime na jej hardvér a dizajn, ktorý ešte viac približuje nové video s puzdrom pre jeden z modelov iPhone 16 alebo 16 Plus. Keďže je ťažké posúdiť rozmery puzdra, tak zároveň je vo videu vidieť iba dva fotoaparáty, ktoré budú súčasťou práve týchto dvoch spomínaných modelov.

Puzdro pre iPhone 16 Zdroj: IceUniverse
Puzdro pre iPhone 16

Video síce zverejnil známy a spoľahlivý leaker IceUniverse, ale aj tak je potrebné mať na pamäti, že ide o neoficiálne video, hoci opäť iba potvrdzuje doterajšie fámy. Nech je teda puzdro určené pre akýkoľvek zo základných modelov série iPhone 16, tak sa očakáva, že oba telefóny budú mať rovnaký dizajn. Jediným rozdielom by mala aj naďalej zostať iba veľkosť displeja, rozmery a kapacita batérie.

iPhone 16 dostane nový dizajn fotoaparátovZdroj: MajinBuOfficial x upintheozone
iPhone 16 dostane „nový“ dizajn fotoaparátov

Video s puzdrom pre iPhone 16/16 Plus potvrdzuje vertikálne usporiadanie fotoaparátov. Predpokladá sa, že nejde ani tak o potrebu meniť dizajn, ale nové rozloženie fotoaparátov zrejme umožní zaznamenávať priestorové fotografie a videá. Puzdro potvrdzuje aj prítomnosť nového tlačidla Capture, ktoré sa tento rok údajne dostane na všetky modely série iPhone 16. To by malo používateľom týchto smartfónov zabezpečiť oveľa väčšiu kontrolu nad vytváraním fotografií a zaznamenávaním videí.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.