Tentokrát ich potvrdzujú výrobcovia príslušenstva.

Séria iPhone 16 bude predstavená v septembri, pričom o modeloch iPhone 16 a 16 Pro sa toho popísalo skutočne veľa. V súvislosti so štyrmi pripravovanými modelmi sa objavili viaceré informácie naznačujúce dizajnové zmeny, ktoré si môžete pozrieť aj na tomto linku. Na druhej strane je tu stále dostatočne veľký priestor na špekulácie, čiže je pozitívne, že doterajšie úniky potvrdzuje ďalší zdroj.

iPhone 16 dostane nový dizajn fotoaparátovZdroj: Apple Hub
iPhone 16 dostane nový dizajn fotoaparátov

Pripomeňme si, že jednou z významných zmien budú aj nové väčšie displeje série Pro. V prípade iPhone 16 Pro sa spomína 6,27-palcový panel, avšak model 16 Pro Max ho bude mať až 6,85-palcový. Okrem toho môžu iPhone 16 Pro a Pro Max do svojej výbavy dostať fotoaparát s periskopickým teleobjektívom s 5× priblížením a pre všetky modely série je pripravených až 8 GB pamäte RAM. Ak sa však pozrieme na dizajn z pohľadu zadnej steny, tak tam sa očakáva nové usporiadanie fotoaparátov, ale aj nová konfigurácia tlačidiel a ďalšie zmeny.

Ochranné sklá pre fotoaparáty série iPhone 16 potvrdzujú dizajnové zmenyZdroj: MyDrivers
Ochranné sklá pre fotoaparáty série iPhone 16 potvrdzujú dizajnové zmeny

Nie je však prekvapením, že prvé komponenty pre iPhone 16 mieria do výroby, čo dáva jasný signál, že Apple intenzívne pracuje na novej generácii svojich telefónov. Okrem Apple sú tu aj výrobcovia ochranných skiel a puzdier, ktorí už získali podklady na výrobu tohto príslušenstva pre jednotlivé modely série iPhone 16. To zároveň potvrdzuje kľúčové zmeny v usporiadaní fotoaparátov. Pokým Pro modely si s najväčšou pravdepodobnosťou zachovajú tradičný dizajn troch fotoaparátov, tak modely iPhone 16 a 16 Plus budú mať dva fotoaparáty usporiadané pod sebou. Tieto zmeny sú teraz potvrdené výrobcami ochranných skiel. 

Ochranné puzdra pre sériu iPhone 16 potvrdzujú dizajnové zmenyZdroj: ITHome
Ochranné puzdra pre sériu iPhone 16 Pro potvrdzujú dizajnové zmeny

Ďalšie zmeny potvrdzujú aj ochranné puzdra pre modely iPhone 16 Pro / 16 Pro Max. V ich bočnej stene sa skutočne nachádza ďalší otvor pod tlačidlom napájania, čo je v súlade s fámami o zavedení nového tlačidla fotoaparátu. Pokým obidva modely iPhone 16 Pro budú mať medzigeneračne väčšie displeje, tak modely iPhone 16 a 16 Plus si zachovajú rozmery displejov na úrovni 6,1, resp. 6,7-palca. 

Hoci nová várka únikov iba potvrdzuje doterajšie fámy, tak je isté, že pomaly sa meniaci dizajn a sada funkcií série iPhone 16 predstavuje pre Apple strategický krok vpred. Pokiaľ k tomuto postupnému prerodu pripočítame aj revolučný iOS 18, tak sa zdá, že Apple tento rok uvedie mimoriadne úspešnú sériu. Zároveň sa očakáva, že rozdiely medzi štandardnými a Pro modelmi budú menej výrazné, než tomu bolo v minulosti.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.