Do výbavy by mal dostať totožný procesor Apple A18.

Apple začal v posledných rokoch rozlišovať základný model iPhonu od verzie Pro aj z hľadiska použitého procesora. iPhone 14 dostal do výbavy procesor z iPhonu 13 Pro a to isté sa zopakovalo v prípade základného iPhonu 15, ktorý zdedil čip z iPhonu 14 Pro.

Zdá sa však, že tomuto dedeniu je koniec a všetky tohtoročné iPhony 16 budú opäť využívať totožný procesor. Tvrdí to portál macrumors s odvolaním sa na Nicolása Alvareza, ktorý v zdrojovom kóde Applu našiel modelové označenia pripravovaných iPhonov:

  • iPhone17,1
  • iPhone17,2
  • iPhone17,3
  • iPhone17,4
  • iPhone17,5

Pre vysvetlenie, Apple označuje iPhony na základe použitého procesora a nie podľa samotnej generácie telefónu. iPhone 15 so starším procesorom A16 Bionic má preto označenie iPhone15,4. V prípade iPhonu 15 Pro s procesorom A17 Pro je použité označenie iPhone16,1.

Na základe tejto logiky, ktorú Apple používa už dlhé roky, dostanú všetky tohtoročné iPhony nový procesor A18 – preto označenie iPhone17,X.

Jedným z dôvodov, ktorý mohol motivovať Apple k tomu, aby vybavil všetky iPhony rovnakou generáciou procesora, sú nové funkcie Apple Intelligence. Tie boli predstavené v júni tohto roka a dá sa predpokladať, že budú hlavným lákadlom novej generácie iPhonov. Je teda logické, že Apple bude chcieť ponúknuť všetkým používateľom nových iPhonov ten najlepší možný zážitok z ich používania.

Väčšiu pozornosť, ako je použitie totožného procesora vo všetkých pripravovaných iPhonoch, púta ich počet. V zozname sa nachádza päť iPhonov, pričom sa očakáva, že Apple predstaví štyri smartfóny série iPhone 16.

Piatym iPhonom by mohol byť pripravovaný iPhone SE novej generácie, o ktorom sa špekuluje už roky. Opäť platí, že funkcie Apple Intelligence môžu byť skvelou príležitosťou na to, aby Apple konečne predstavil novú generáciu svojho najlacnejšieho telefónu.

Zdroj: macrumors

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit