O dôvod viac si kúpiť základný iPhone.

Zatiaľ čo tohtoročné modely iPhone 16 a 16 Plus dostanú nový dizajn fotoaparátov, tak všetky modely roka 2025 konečne získajú výbavu, ktorá možno aj vám v základných modeloch doteraz chýbala. Hoci ste sa neraz stretli s tvrdením, že pokiaľ chcete 120 Hz displej, tak si kúpte model Pro, ale niekto proste nechce dať za telefón viac ako 1000 – 1100 eur, pričom už v tejto cenovej hladine sa 120 Hz displeje akosi očakávajú.

Hoci spoločnosť Apple predstavila svoje ProMotion displeje s obnovovacou frekvenciou 120 Hz pred niekoľkými rokmi, doteraz sa tieto prémiové panely nedostali do cenovo dostupnejších modelov. Na druhej strane ide o šikovný ťah, ktorý veľa fanúšikov značky skutočne prinútil kúpiť si drahší Pro model s touto výbavou. Okrem toho, ľudia aspoň nemôžu tvrdiť, že im Apple nedal na výber.

iPhone 15 Pro MaxZdroj: TOUCHIT
iPhone 15 Pro Max

Portál GSMArena informuje, že najnovšie správy z dodávateľského reťazca Apple naznačujú, že spoločnosť plánuje v roku 2025 priniesť prémiové LTPO OLED panely aj do lacnejších modelov, čo znamená, že iPhone 17 a 17 Plus budú prvé, ktoré ich získajú. A keďže LTPO panely poskytujú veľmi plynulý používateľský zážitok, tak vďaka tomu obnovovacia frekvencia vie klesnúť na úroveň až 1 Hz. Okrem tejto vychytávky by sa mala v modeloch iPhone 17 a 17 Plus objaviť aj funkcia Always on Displej, čiže “stále zapnutý displej”, ktorá bola doteraz iba súčasťou modelov Pro.

Jedným z dodávateľov displejov pre iPhony je aj spoločnosť BOE. Tá údajne už minulý rok poslala spoločnosti Apple svoje vzorky panelov, a hoci je zrejmé, že ich Apple schváli, tak čínsky výrobca nebude môcť pre sériu iPhone 16 zvýšiť ich výrobu. Povráva sa, že BOE má navyše problémy so splnením prísnych noriem spoločnosti Apple, takže sa očakáva, že BOE sa bude viac sústrediť na sériu iPhone 17.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.