Oproti dizajnu z konca roka 2023 opäť nastali zmeny. 

O možnej zmene dizajnu zostavy fotoaparátov základného modelu iPhone 16 sme písali koncom roka 2023. Vtedy sa objavili rendery, ktoré naznačovali dve možnosti usporiadania fotoaparátov. V oboch prípadoch sa síce počítalo s usporiadaním fotoaparátov ”pod seba”, avšak prvý návrh sa prikláňal viac k združenému dizajnu fotoaparátov po vzore iPhone X, pričom ďalšou z možností je využitie otvoreného dizajnu fotoaparátov z modelu iPhone 12. 

V každom prípade je zrejmé, že Apple skutočne v tejto oblasti pripravuje zmenu, ktorá pri iPhone 16 skutočne umiestni fotoaparáty pod seba. Nová séria renderov však naznačuje, že nový dizajn sa bude mierne líšiť od toho, ktorý sme videli koncom roka. Nové usporiadanie fotoaparátov by malo dva fotoaparáty umiestniť do akejsi pilulky, pri ktorej sa bude nachádzať LED blesk. Pokým rendery od @MajinBuOfficial x @upintheozone zobrazujú iba modrý variant iPhonu 16, tak render od Apple Hub poskytuje pohľad na niekoľko ďalších farebných možností.

Je však zaujímavé, že zmena dizajnu zostavy fotoaparátov sa týka iba základného modelu iPhone 16, pričom iPhone 16 Pro ponúkne rovnaký dizajn ako iPhone 15 Pro. Zmena usporiadania fotoaparátov pri základnom modeli má však svoj dôvod. Niektoré fámy tvrdia, že nové usporiadanie je preto, že zariadenie dokáže nahrávať priestorové video, ktoré sa dá následne prehrať na Apple Vision Pro.

Modely iPhone 16 a 16 Plus však môžu aj poriadne sklamať tých, ktorí očakávali 120 Hz obnovovaciu frekvenciu. Aj tieto telefóny si totiž zachovajú základných 60 Hz. Apple sa bude tento nedostatok snažiť vykompenzovať vysokým výkonom, ktorý dodá čipová sada Apple А18 spolu s 8 GB RAM a konektivitou Wi-Fi 6E.

Novinkou v sérii iPhone 16 má byť aj nové tlačidlo Action Button, ktoré sa dostane aj do základných modelov.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.