Tento očakávaný model je známy aj pod označením Slim.

Tohtoročná séria iPhone 16 je ďalšou v poradí, ktorá nepriniesla žiadne zásadné vylepšenia. Okrem toho sa v nej objavili chyby, ktoré Apple našťastie už vyriešil. Sériu však trápi aj menší záujem o štandardné modely. Smartfóny iPhone 16 (Plus) a iPhone 16 Pro (Max) sú pritom v predaji od 20. septembra 2024. Nech je menší záujem o sériu iPhone 16 spôsobený čímkoľvek, tak už niekoľko týždňov sa objavujú informácie o zaujímavom modeli série iPhone 17, ktorý by mal niesť označenie iPhone 17 Air alebo Slim

Samotný názov tohto modelu naznačuje, že sa bude vyznačovať nielen tenkým telom, ale aj nižšou hmotnosťou. Predávať by sa mal začať v treťom kvartáli 2025. Všetky doterajšie úniky informácií naznačujú, že Apple sa pripravuje na strategickú výmenu modelov v budúcej sérii iPhone 17. Model Slim (Air) bude síce vynikať svojím tenkým telom, avšak Apple pre dosiahnutie tohto cieľa musí vykonať niekoľko dôležitých zmien.

iPhone 17 AirZdroj: ShiftDelete
iPhone 17 Air

Hlavné zmeny by sa mali udiať predovšetkým v existujúcich zobrazovacích technológiách, o čom informoval portál DigiTimes. V tejto súvislosti sa spomína nedávne oznámenie taiwanského výrobcu displejov Novatek. Spoločnosť Apple zaujala technológia s názvom TDDI OLED, ktorá kombinuje vrstvu dotykového senzora obrazovky s ovládačom displeja do jedného celku. Práve táto technológia umožní výrobu smartfónov, ktoré sú veľmi tenké.

Nie je pritom vôbec vylúčené, že Apple sa stane jedným z prvých zákazníkov Novateku, ktorý využije technológiu TDDI OLED vo svojom zariadení. V tomto prípade by ním mal byť údajne model iPhone 17 Slim, ktorý bude predstavený budúci rok.

Apple chce v roku 2025 zvalcovať trh pomocou iPhone 17 Air Zdroj: ShiftDelete
iPhone 17 Air 

Model iPhone 17 Slim by mal byť vybavený 6,6-palcovým displejom s podporou 120 Hz ProMotion. V zariadení by sa mal nachádzať aj 3nm čipset Apple A19. Vzhľadom na pokročilé technológie sa očakáva aj pomerne vysoká cena, ktorá z tohto modelu spraví najdrahšieho zástupcu série, ktorého cena bude začínať na úrovni 1 299 dolárov, čo je v porovnaní s modelmi iPhone 17 Pro a Pro Max minimálne o 100 dolárov viac.

Pred kúpou tohto modelu bude potrebné zobrať do úvahy aj fakt, že iPhone 17 Slim bude vybavený iba jedným 48 Mpx fotoaparátom

Zdroj: Digitimes (cez ShiftDelete)

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.