Naznačujú to testy aplikácie Geekbench.

V databáze výsledkov aplikácie Geekbench sa objavil záznam s kódovým označením iPhone9,3, ktorý by mal označovať telefón iPhone 7 Plus. Verzia 6s Plus má totiž označenie iPhone8,2.

Podľa nameraných výsledkov by mal nový iPhone ponúknuť približne 30% nárast výkonu v porovnaní s predchodcom. Telefón získal v testoch 3379 bodov v rámci merania výkonu jedného jadra procesora, resp. 5495 bodov v prípade výkonu viacerých jadier. Náš redakčný iPhone 6s Plus dosiahol v rovnakých testoch 2498 a 4169 bodov. Pre porovnanie dodajme, že Galaxy Note 7 získal podľa portálu Cult of Mac výsledky 1896 a 5511 bodov.

Výsledky merania údajného iPhonu 7 Plus a nášho redakčného iPhonu 6s Plus

iPhone 7 ponúkne procesor Apple A10, ktorý má dve jadrá s taktom až 2,4 GHz. Je však možné, že celý záznam s výsledkami meraní je podvrh. Treba počítať aj s touto alternatívou – najmä popis procesora vyvoláva otázniky, ale to môže byť dané tým, že procesor ešte nie je oficiálne na trhu.

Apple oficiálne predstaví nový iPhone zajtra o 19:00. Predstavenie pokryjeme štýlom minúta po minúte.

Zdroj: Cult of Mac

Prečítajte si aj:

Apple dnes predstaví iPhone 7. Vieme o ňom takmer všetko (doplnené)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit