Výsledok vás možno prekvapí.

Uznávaný japonský fotograf Shin Noguchi pripravil jednoduché porovnanie scény, ktorú odfotil pomocou nového iPhonu 7 a fotoaparátom Leica M9-P.

Výsledok vás možnože prekvapí, nakoľko rozdiel medzi fotografiami je doslova minimálny. Oba fotoaparáty dokázali zachytiť scénu s takmer totožnými farbami a expozíciou. Leica má mierne navrch, keď si porovnáte výrezy fotografie, ale ide skutočne o malé rozdiely.

Vľavo iPhone 7 (RAW), vpravo Leica M9-P (RAW). Autor: Shin Noguchi

Noguchi na margo porovnania oboch zariadení dodal: „iPhone 7 je najlepší fotoaparát s 1/3″ senzorom, nič menej, nič viac.

Škoda len, že jeho pokus skončil po prvej fotografii. Bolo by zaujímavé pozrieť si porovnanie aj ďalších scén. Nám sa počas testovania iPhonu 7 zdali niektoré fotografie vyblednuté. Dôvodom však môže byť skutočnosť, že Apple využíva nový farebný priestor DCI-P3, ktorý nekompatibilné zariadenia nesprávne čítajú ako sRGB. Výsledkom je spomenuté vyblednutie fotiek.

Porovnanie výrezov. Vľavo iPhone 7, vpravo Leica

Porovnanie výrezov. Vľavo iPhone 7 (RAW), vpravo Leica M9-P (RAW). Autor: Shin Noguchi

Zdroj: PetaPixel, Tumblr 

Autor fotiek: Shin Noguchi

Prečítajte si aj:

Porovnanie fotoaparátov: iPhone 7, Galaxy S7 edge, iPhone 6s a LG G5

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit