Mnoho ľudí používa tieto tlačidlá nesprávne.

Používatelia iPhonu určite veľmi dobre poznajú tzv. ovládacie centrum. Môžete ho aktivovať takým spôsobom, že z pravého horného rohu obrazovky potiahnete prstom dolu a objaví sa zoznam ikoniek s viacerými rýchlymi voľbami – okrem iného aj s tlačidlami Bluetooth a Wi-Fi.

Lenže, tieto tlačidlá nefungujú na úplné zapnutie alebo vypnutie týchto funkcií, ako by si mohli mnohí používatelia myslieť. Stlačením tlačidla Bluetooth a Wi-Fi v ovládacom centre v skutočnosti iba odpojíte zariadenia (s určitými výnimkami), resp. Wi-Fi sieť, ku ktorým je iPhone pripojený. Samotná Bluetooth a Wi-Fi konektivita však ostane aj naďalej aktívna.

Presný popis toho, čo sa stane po stlačení tlačidiel Bluetooth a Wi-Fi v ovládacom centre, vysvetľuje Apple na svojom webe:

Tlačidlo Bluetooth

Po stlačení tlačidla Bluetooth v ovládacom centre sa ikona zmení na sivú a zariadenie sa odpojí od všetkého príslušenstva, ku ktorému je pripojené, okrem hodiniek Apple Watch, funkcie Instant Hotspot, ceruzky Apple Pencil a funkcií kontinuity, ako je napríklad Handoff.

Keď je vypnuté rozhranie Bluetooth cez ovládací panel, zariadenie so systémom iOS alebo iPadOS nebude možné pripojiť k príslušenstvu Bluetooth, kým nenastane niektorá z nasledujúcich situácií:

  • V ovládacom centre zapnete Bluetooth.
  • Pripojíte sa k príslušenstvu Bluetooth prostredníctvom menu Nastavenia > Bluetooth alebo klepnutím na ikonu AirPlay.
  • Je päť hodín ráno miestneho času.
  • Reštartujete zariadenie.
Ovládacie centrum systému iOSZdroj: TOUCHIT
Ovládacie centrum systému iOS

Tlačidlo Wi-Fi

Po stlačení tlačidla Wi-Fi v ovládacom centre sa ikona zmení na sivú a zariadenie sa odpojí od všetkých sietí, ku ktorým je pripojené. Keď je vypnuté rozhranie Wi-Fi, zakáže sa aj automatické pripájanie k okolitým Wi-Fi sieťam, kým nenastane niektorá z nasledujúcich situácií:

  • V ovládacom centre zapnete Wi-Fi.
  • Pripojíte sa k Wi-Fi sieti v menu Nastavenia > Wi-Fi.
  • Prejdete alebo sa doveziete na nové miesto.
  • Je päť hodín ráno miestneho času.
  • Reštartujete zariadenie.

Ako úplne vypnúť Bluetooth a Wi-Fi konektivitu?

Pokiaľ chcete funkcie Bluetooth alebo Wi-Fi vypnúť úplne, treba tak spraviť cez nastavenia iPhonuNastavenia > Wi-Fi, resp. Nastavenia > Bluetooth.

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit