Plus verzie iPhonov by mali mať o niečo menší displej ako verzie s označením Pro Max.

Apple ide experimentovať s veľkosťami iPhonov, na túto informáciu ste určite už narazili. Tento rok sa v sérii iPhone 16 totiž majú objaviť väčšie modely v línii Pro verzií, ktoré budú o niečo väčšie ako základný iPhone 16 a iPhone 16 Plus. Americký výrobca smartfónov a inej elektroniky však už plánuje aj predstavenie modelov zo série iPhone 17, ktoré budú pravdepodobne opäť meniť svoje veľkosti. Dočkať by sme sa mali konečne aj nových displejov, ktoré budú ponúkať lepšie možnosti.

Minuloročná generácia v podobe iPhone 15 mala zhodné veľkosti v prípade iPhone 15 a Pro verzie a tiež iPhone 15 Plus a verzie Pro Max. Základný a Pro model mal veľkosť displeja na úrovni 6,1 “ a väčšie modely zasa 6,7 „. Známy leaker Ross Young však už teraz odkazuje na iné veľkosti v sérii iPhone 17.

iPhone Plus bude o niečo menší ako Pro Max

Už je takmer potvrdené, že séria iPhone 16 ponúkne väčšie veľkosti displejov v Pro línii. iPhone 16 Pro by mal prísť s displejom veľkým 6,3 “ a iPhone 16 Pro Max zasa 6,9 „. Základný iPhone 16 a iPhone 16 Plus by si mali udržať veľkosti rovnaké ako v sérii iPhone 15. Zdá sa však, že v sérii iPhone 17 nastane ďalšia zmena a iPhone 17 Plus vsadí na ešte menší displej ako 6,7 „. iPhone 17 a 17 Pro majú ponúknuť zhodné veľkosti displeja. O niečo väčší bude zrejme iPhone 17 Plus a najväčším modelom bude zasa iPhone 17 Pro Max.

iPhone 15 Pro MaxZdroj: TOUCHIT
iPhone 15 Pro Max

Leaker zatiaľ nepoukazuje na konkrétne veľkosti, no ak máme vychádzať zo zatiaľ dostupných informácií, mohlo by to vyzerať zhruba nasledovne.

  • iPhone 17 / 17 Pro: 6,3 „
  • iPhone 17 Plus: niečo medzi 6,3 “ a 6,9 „
  • iPhone 17 Pro Max: 6,9 „

Predstavenie týchto modelov je síce ešte ďaleko a pravdepodobne prebehne v septembri 2025. Ak však čakáte na predstavenie o niečo väčšieho smartfónu, pravdepodobne by ste si mali chvíľu počkať.

Nové veľkosti displejov však nie sú jedinou novinkou, ktorá zavíta do série iPhone 17. V tomto modelovom rade by sme konečne mali naraziť na LTPO OLED panely vo všetkých smartfónoch, nie len Pro verziách.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.