Pôvodne sa hovorilo až o roku 2019.

Na MWC 2018 predstavil Huawei smartfón P20 Pro. Je to prvý mobilný telefón na svete s tromi fotoaparátmi. Odvtedy sa objavilo veľa konceptov s tromi kamerami. Medzi jeden z nich patrí aj pripravovaný iPhone X Plus.

iPhone X Plus

Začiatkom tohto mesiaca vydal Gorden Kelly, technický redaktor Forbes, exkluzívny článok o pripravovaných modeloch iPhonov. Prostredníctvom výrobcu príslušenstva Ghostek a ich nákresov sa zistilo, že aj pripravovaný iPhone X Plus bude mať tri fotoaparáty.

Portál LetsGoDigital získal niekoľko exkluzívnych obrázkov týchto výkresov. Tie ponúkajú dostatočné informácie, aby sme v konečnom dôsledku získali predstavu o pripravovanom modeli. Stále nie je isté, kde by mal byť umiestnený blesk. Predpokladá sa, že nakoniec bude blesk umiestnený napravo od fotoaparátu.

iPhone s tromi kamerami

Zatiaľ nie je ani jasné, čo v konečnom dôsledku prinesie pre nový iPhone tretia kamera. Huawei kombinuje primárnu kameru (40 Mpx) s teleobjektívom (8 Mpx) a monochromatickou kamerou (20 Mpx). Tri fotoaparáty P20 Pro umožňujú vytvárať výrazne lepšie fotografie za zlých svetelných podmienok. Je tiež možné, že trojitá kamera iPhonu bude mať 3x optický zoom, ktorý doplní 5x hybridný zoom.

Model iPhone X 2017 má 12 Mpx duálnu kameru so širokouhlým objektívom a teleobjektívom. Fotoaparát má optickú stabilizáciu obrazu a optický 2x zoom.

iPhone X Plus sa má stať najväčším Apple smartfónom, aspoň čo sa týka veľkosti displeja. Očakáva sa 6,5-palcový displej, ktorý je oveľa väčší ako obrazovka s uhlopriečkou 5,8-palca pri modeli iPhone X 2017. Kontroverzný zárez by sa mal použiť aj v roku 2018. Celkové rozmery (158,4 × 78,1 mm) nebudú väčšie ako iPhone 8 Plus. 

Mimochodom, nie je úplne isté, že už model 2018 bude mať tri kamery. Forbes nie je pritom jediný zdroj, ktorý hlási, že Apple má vo vývoji iPhone s tromi objektívmi. Niektoré veľké mediálne spoločnosti informujú o uvedení až v druhej polovici roku 2019. 

Zdroj: LetsGoDigital

Prečítajte si aj:

Fototest: Porovnanie fotoaparátov smartfónov Honor 10 a Huawei P20

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.