Apple vydá očakávanú aktualizáciu na iOS 15.4.

Trvalo to skoro celú pandémiu, ale čoskoro sa dočkáme toho, že iPhone budeme môcť odomknúť pomocou funkcie Face ID aj s rúškom na tvári. Dočasným riešením bola síce možnosť odomknúť telefón, pokiaľ ste mali hodinky Apple Watch na ruke (táto funkcia prišla koncom apríla 2021 s verziou 14.5), avšak na plnohodnotné kamarátstvo medzi iPhonom a rúškom sme čakali až doteraz.

Dlho očakávané odomykanie iPhonu s rúškom na tvári je hlavným zlepšením aktualizácie na iOS 15.4, ktorú bude Apple distribuovať v týždni od 14. marca. Konkrétny dátum Apple nezverejnil, a tak si musíme počkať, či sa tak stane hneď v pondelok 14. marca alebo až koncom týždňa. 18. marca sa začnú predávať nové farebné verzie iPhonu 13 a tie už budú mať novú verziu systému predinštalovanú.

iOS 15.4 prinesie viacero užitočných zlepšení. Okrem už spomenutej podpory rúška pre Face ID pribudne aj funkcia Tap to Pay, vďaka ktorej bude možné premeniť iPhone na platobný terminál a prijímať bezkontaktné platby. Uvidíme, v ktorých krajinách bude táto funkcia dostupná hneď pri jej spustení.

Aktualizácia systému iOS prinesie aj podporu ukladania európskych Green Passov do systémovej aplikácie Peňaženka a nové bezpečnostné funkcie pre AirTagy. iOS 15.4 bude k dispozícii pre všetky iPhony, ktoré dostali aktualizáciu na iOS 15.

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit