Mala by byť výrazne nižšia ako pri aktuálnej verzii.

Apple pripravuje svoju prvú udalosť roka 2022, ktorá by sa mala konať už začiatkom marca. Počas nej by sme mali spoznať už tretiu generáciu kompaktného modelu iPhone SE, ktorý by mal aj napriek stále nezmenenému dizajnu priniesť výrazne lepšie parametre. Nové správy z portálu PhoneArena teraz však naznačujú, že iPhone SE 3 by mohol byť aj výrazne lacnejší ako jeho predchodca.

Cena tejto novinky by mohla podľa analytikov začínať už na sume 300 dolárov, čo oproti 399 dolárom pri aktuálnom modeli iPhone SE 2020 znamená jej výrazné zníženie. Vplyv na cenu má údajne aj to, že Apple sa pripravuje na obdobie silného dopytu, ktoré tu nebolo od roku 2015. Analytici si aj preto myslia, že cena by práve z tohto dôvodu nemala rásť.

Okrem priaznivej ceny sa však očakáva, že iPhone SE 2022 bude stále určený hlavne používateľom, ktorí nechcú za telefón s jabĺčkom utrácať príliš veľa peňazí a chcú zároveň vlastniť výkonný a kompaktný telefón.

iPhone SE vs. iPhone 11 Pro
iPhone SE 2020 vs. iPhone 11 Pro

IPhone SE 3 by mal mať vo svojej výbave 4,7-palcový Retina HD LCD displej a snímač odtlačkov prstov zabudovaný v domovskom tlačidle, ktorého súčasťou bude Touch ID. Tieto parametre nám prezrádzajú, že aj táto generácia sa bude držať dizajnu, ktorý sme videli už pri iPhone SE 2020.

Aj keď na oficiálnu cenu si budeme musieť počkať do začiatku marca, tak jedno je isté, nižšia cena pripravovanej novinky iPhone SE 3 sa nespomína prvýkrát. Je preto možné, že Apple bude tento rok ešte konkurencieschopnejší aj v strednej triede, kde majú viacerí Android výrobcovia veľmi silné zastúpenie.

Nechajme sa teda prekvapiť, čo nám Apple predstaví už 8. marca. Nebude toho málo.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.