Model iPhone SE (2020) je pritom stále veľmi obľúbený.

Pravdepodobne aj na základe predajných úspechov sa Apple rozhodol skrátiť čas uvedenia jeho nástupcu na trh. Pokým medzi predstavením prvej a druhej generácie ubehli 4 roky, vyzerá to tak, že už tretia generácia iPhonu SE bude predstavená niekedy na jar 2022. Počas uvedenia iPhonu SE (2022) by sme mali spoznať aj piatu generáciu iPadu Air.

Správa od Mac Otakara sa zameriava na základné parametre, ktoré by mal tento tablet ponúknuť. O poriadnu dávku výkonu sa má postarať čip A15 Bionic, nebude chýbať tradičný 12 Mpx ultraširokouhlý predný fotoaparát s podporou Center Stage, 5G pripojenie (podľa verzie) a štvorica True Tone LED bleskov. 

Po dizajnovej stránke nepríde k žiadnemu prekvapeniu a zariadenie sa bude podobať na svojho predchodcu. Vo výbave tak opäť nájdeme 10,9-palcový Liquid Retina displej, domovské tlačidlo s Touch ID a tenké rámiky. iPad Air bude dostupný v tradičných farebných vyhotoveniach: šedej Space Gray, striebornej Silver Green, ružovej Rose Gold a modrej Sky Blue verzii.

Apple iPad Air 2020
Apple iPad Air 2020

Technické parametre iPhone SE 3

V prípade iPhonu SE 3 máme zopár starších správ z konca roka 2021. Tie tvrdia, že zariadenie bude mať 4,7-palcový Retina HD LCD displej a snímač odtlačkov prstov zabudovaný v domovskom tlačidle, ktorého súčasťou bude Touch ID.

Pripravovaný model bude využívať vylepšený zadný fotoaparát s novým senzorom a rozlíšením 12 Mpx, čipovú sadu A15 Bionic (rovnakú ako v prípade série iPhone 13) spolu s externým 5G čipom X60M. S čipovou sadou budú spolupracovať 3 GB pamäte RAM.

Nie je vylúčené, že popri klasickom modeli SE 3 bude predstavený aj model iPhone SE Plus s väčším displejom a 4 GB RAM. O tomto modeli však máme iba veľmi málo informácií.

iPhone SE vs. iPhone 11 Pro
iPhone SE 2020 vs. iPhone 11 Pro

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.