Stále sa však nevie, kedy príde na trh.

Portál macrumors zverejnil najnovšie špekulácie o pripravovanej ďalšej generácii lacného iPhonu SE. Tá by sa mala konečne dočkať zmeny dizajnu a upustiť od starej konštrukcie z dôb iPhonu 8. Namiesto toho dostane dizajn, ktorý vychádza z iPhonu 14, čo znamená, že bude mať výrez a odomykanie pomocou tváre (Face ID).

iPhone SE 4. generácie by mal zmodernizovať šasi iPhonu 14 o nové prvky, ako je USB-C port či akčné tlačidlo, s ktorým prišli na trh modely iPhone 15 Pro (Max). Zadná strana telefónu si však zachová štandard radu iPhone SE, čo znamená, že vo výbave bude iba jeden zadný fotoaparát. Ten by mal dostať rozlíšenie 48 Mpx. Apple vraj testuje minimálne päť rôznych dizajnov, ako bude zadný fotoaparát vyzerať, keďže všetky jeho terajšie iPhony majú dva alebo tri zadné fotoaparáty.

Apple takisto vyvíja svoj vlastný 5G modem, ktorý chce otestovať práve v iPhone SE 4. A práve tento komponent môže byť rozhodujúci v otázke, kedy sa ďalší iPhone SE dostane na trh. Nejde o novú informáciu, vývoj 5G modemu od Applu sa spomína už niekoľko mesiacov. Posledné informácie hovoria o tom, že tento komponent by mal byť sfinalizovaný do roku 2025. Uvidíme teda, či ho Apple vyrobí skôr, alebo budeme na iPhone SE 4 čakať až do 2025.

A pokiaľ sa vám nechce čakať, iPhone 13 sa po zlacnení predáva za 719 eur, čo je aktuálne najvýhodnejšia ponuka, ak si chcete kúpiť nový iPhone a máte obmedzený rozpočet.

Zdroj: macrumors

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit