Gunho Lee má sen, a to aj napriek tomu, že do predstavenia ďalšej generácie iPhonov ostáva ešte veľmi veľa času.

Vizualizácia konceptu iPhonu XI so štvorcovými dizajnom, nápadne pripomína starý iPhone 4 alebo iPhone SE. Tento skúsený 3D grafik, vytvoril video konceptu telefónu s logom jabĺčka, ktoré nezabudol okoreniť tradičným sloganom Applu – „lepší ako nikdy„.

Pokiaľ aj vám chýba tento tradičný dizajn, ktorý sa veľmi dobre hodil a fungoval s malými modelmi iPhonov, tak ten už pravdepodobne nebude až takým prínosom pre veľké modely Plus verzií. Pri tejto veľkosti zariadení a aktuálnej veľkosti 6,5-palcových displejov, nemusí byť držanie veľmi pohodlné.

Na druhej strane sa nám páči, že červená farba v podaní koncepčného videa sa vrátila do základnej ponuky a nie ako špeciálna edícia.

Koncepčné video, plné moderných technológií

Koncept tiež znázorňuje aj zostavu trojitého fotoaparátu v klasickom dizajne, ktorý vyzerá veľmi dobre. Tento prvok je pritom založený aj na technických prototypoch, takže v tomto smere koncept nevybočuje z dizajnového jazyka Apple.

Každopádne nová generácia TouchID s čítačkou odtlačkov prstov v displeji, vyzerá skôr ako nesplniteľné prianie, pretože Apple v súčasnosti dáva plnú dôveru FaceID, ako osvedčenému a spoľahlivému prvku zabezpečenia. Najnovšie patenty pritom naznačujú, že by sme sa mohli v budúcnosti predsalen dočkať použitia novej generácie TouchID.

Zdroj: Hi-Tech

Prečítajte si aj:

Apple: Blíži sa definitívny koniec 3D Touch

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.