Apple sa pripravuje na uvedenie nových zariadení, medzi ktorými môžeme očakávať aj novinku zo série iPhone SE.

Portál GizChina zverejnil rendery modelu iPhone SE Plus (iPhone SE 2021), ako aj ďalšie detaily o ňom. Rendery pochádzajú z portálu SvetApple, ktorý zverejnil možný dizajn ďalšieho zástupcu série SE. Podľa samotného zdroja ide o koncept, ale údajne je veľmi presný. Vyobrazené umiestnenie selfie kamery je pritom málo pravdepodobné.

Je však potrebné poznamenať, že v minulom roku SvetApple zverejnil pomerne presné rendery iPhonu SE 2020 niekoľko mesiacov pred jeho predstavením. Pokiaľ sa pozrieme na technické parametre, tak tie by mohli zahŕňať nasledujúce parametre.

  • 5,4-palcový OLED displej s rozlíšením 2340 × 1080 pixelov
  • Čítačka odtlačkov prstov Touch ID v tlačidle napájania, podobne ako iPad Air 4. generácie
  • 12 Mpx širokouhlý hlavný fotoaparát, čipová sada Apple A14 Bionic
  • 4 GB RAM
  • 64, 128 alebo 256 GB vnútornej pamäte

Ceny by mali kopírovať minuloročné verzie iPhonu SE 2020, prípadne ich nepatrne navýšiť:

  • 479 eur za verziu so 64 GB úložiskom (iPhone SE 2020)
  • 559 eur za verziu so 128 GB úložiskom (iPhone SE 2020)
  • 649 eur za verziu s 256 GB úložiskom (iPhone SE 2020)
iPhone SE Plus 2021

iPhone SE Plus 2021, Zdroj: SvetApple

Apple údajne uvedie nový model iPhone SE Plus v druhej polovici tohto roka. Dodá sa nielen s aktuálnym čipsetom, ale aj väčším displejom. Dizajn by už tak nemal nadväzovať na iPhone 8 / 8 Plus.

Ďalší zdroj (aaple_lab reports) uvádza, že displej má mať uhlopriečku až 6,1 palca. Model SE Plus má však stále využívať fyzické tlačidlo rozpoznávania odtlačkov prstov Touch ID. Hlavný fotoaparát má mať rozlíšenie 12 Mpx. Z funkcií vyberáme 6 portrétových svetelných efektov, optickú stabilizáciu obrazu a inteligentné snímanie HDR.

Najdôležitejšie je, že iPhone SE Plus bude využívať najnovšiu sadu A14. Jeho hardvér teda bude identický s top vlajkovými modelmi. Nebude chýbať odolnosť proti prachu a vode IP67. Z parametrov bude údajne chýbať podpora 5G.

Staršie úvahy zahŕňajú použitie LCD panelov, aby sa cena dokázala stlačiť ešte nižšie. Či sa tohto modelu skutočne dočkáme, zatiaľ nevieme potvrdiť.

Zdroj: SvetApple.sk, GizChina

Prečítajte si aj:

iPhone 12: Toto je iPhone pre masy (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.