V roku 2016 spoločnosť Apple predstavila svoj posledný smartfón, ktorý zastupoval tradičný dizajn kompaktných zariadení.

Telefón prišiel s dizajnom, ktorý bol inšpirovaný modelom iPhone 5s. Napriek novému dizajnovému jazyku a všetkým moderným výrezom, veľa používateľov stále čaká na pokračovanie zariadení SE. Táto myšlienka sa nesie už niekoľko mesiacov a aj keď to miestami vyzeralo ako nedosiahnuteľný sen, druhá polovica roku 2019 priniesla do tejto problematiky viac svetla.

Všetko by sa malo zmeniť práve tento rok a fanúšikovia kompaktných iPhonov by sa mali konečne dočkať tohto zariadenia. Podľa posledných správ bude tento smartfón predstavovať návrat pôvodného dizajnérskeho jazyka spoločnosti Apple, pričom vôbec nemusí prísť s označením iPhone SE 2. Namiesto toho môže spoločnosť Apple predstaviť iPhone 9.

Zdroj: GizChina

Telefón môže byť predstavený už v 1. štvrťroku 2020 a už sa objavilo online aj niekoľko nových renderov. Podľa obrázkov má iPhone SE 2 (alebo iPhone 9) dostať malý 4,7-palcový LCD displej. Okrem toho, nové správy prezrádzajú aj rozmery, ktoré sú 138,5 × 67,4 × 7,8 mm / 8,6 mm vrátane fotoaparátu. 

Pre porovnanie má iPhone 8 rozmery 138,4 × 67,3 × 7,3 mm. Napriek podobným rozmerom sa o pripravovanom zariadení povráva, že má dostať zadnú stenu z matného skla, ktoré sme mohli vidieť na modeloch roka 2019.

Zdroj: GizChina

Pokiaľ sa pozrieme bližšie na fotoaparát, model SE 2 príde s jednou zadnou kamerou. Nové obrázky navyše potvrdzujú aj prítomnosť Touch ID. Táto technológia príde s novým domovským tlačidlom, ktoré by malo byť podobné práve verzii z iPhonu 8. Čerešničkou na torte bude čipová sada A13 Bionic. 

Vzhľadom na to, že k uvedeniu na trh dôjde niekedy v tomto štvrťroku, môžeme tak v najbližších týždňoch očakávať čoraz viac informácií o tomto zariadení. Stále existuje veľa detailov, ktoré čakajú na potvrdenie.

Zdroj a titulný obrázok: GizChina

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S10 Lite naživo: Pozrite si fotky

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.