Na tento problém upozornilo počas posledných mesiacov viacero používateľov.

Zadný fotoaparát na iPhone X niektorým používateľov z neznámych dôvodov praská. Bez toho, aby im telefón padol na zem alebo ho vedome poškodili iným spôsobom, si na zadnom skle všimli malú prasklinu. Jej oprava stojí v Amerike od 99 dolárov v prípade služby AppleCare+ až do astronomických 549 dolárov.

Apple sa k problému zatiaľ nevyjadril a ani samotní používatelia nevedia určiť, prečo sa prasklina na fotoaparáte tvorí. Problémom síce trpí iba zlomok používateľov iPhonu X, tí sa však o svoje skúsenosti s problémom delia na diskusných fórach portálu Reddit a tiež aj na oficiálnom webe Applu.

Prasklina na zadnom fotoaparáte iPhonu X. Zdroj: Apple.com

Môže za to počasie?

Niektorí používatelia polemizovali, že prasklinu môže spôsobovať vonkajšia teplota – iPhone X bol testovaný pri teplotách od O °C do 35 °C v prípade aktívneho používania, resp. by mal zvládnuť teploty od -20 °C do 45 °C, pokiaľ ho nepoužívate. Viacerí používatelia však tvrdia, že prasklina sa im objavila aj v prípade, že iPhone X používali pri týchto teplotách. Ďalší používatelia zas tvrdia, že iPhone používajú aj pri nižších teplotách a fotoaparát im nepraskol.

Za zmienku stojí aj fakt, že zadný fotoaparát pokrýva zafírové sklíčko a to by nemalo prasknúť alebo by sa poškriabať ani pri styku s kľúčmi. Jeho praskanie bez viditeľnej príčiny je teda prinajmenšom mysteriózne.

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

Čudesný mýtus o spoľahlivosti Apple produktov

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit