Apple údajne zapracoval na rýchlosti bezdrôtového nabíjania.

Ešte pred uvedením modelov roka 2017 sa Apple rozhodol zvýšiť výkon bezdrôtového nabíjania z 5 na 7,5 W. Aj napriek tomu pri modeloch iPhone 8 / 8 Plus a iPhone X nebola rýchlosť nabíjania postačujúca. Táto situácia prinútila spoločnosť po dvoch mesiacoch pri iOS 11.2 túto rýchlosť nakoniec aj softvérovo zvýšiť.

Úniky naznačujú, že majitelia modelovej línie iPhonov 2018, by sa mali dočkať ešte rýchlejšieho bezdrôtového nabíjania.

Správa uvádza, že aspoň jeden z pripravovaných tohtoročných modelov iPhonov bude používať medené cievky, namiesto súčasného flexibilného tlačeného obvodu. Výhodou zrejme bude rýchlejšie bezdrôtové nabíjanie. To by umožnilo Applu navýšenie výkonu pri bezdrôtovom nabíjaní na 10 až 15 W.

Uvedené zariadenia roka 2018 s rýchlejším bezdrôtovým nabíjaním, rovnako ako aj ostatné modely, budú údajne k dispozícii v predpredaji už od piatka 14. septembra. Správa pochádza z Nemecka, pričom zdroj si prial zostať v anonymite.

Ďalšie dôležité dátumy

Spustenie predobjednávok je plánované dva dni po predpokladanom predstavení 12. septembra a oficiálne spustenie predaja je avízované až na piatok 21. septembra. Dátumovým bonusom je 18. september, čo je predpokladaný dátum oficiálneho zavedenia aktualizácie na iOS 12.

Zdroj: PocketNow

Prečítajte si aj:

10 rokov iPhone na Slovensku

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.