Týka sa to niektorých modelov.

Dnes na trhu nájdete množstvo Dual SIM telefónov. Takmer všetky však ponúkajú tzv. hybridný Dual SIM slot. Toto označenie znamená, že do telefónu môžete vložiť dvojicu SIM kariet alebo jednu SIM kartu a jednu microSD kartu. Niektorých používateľov to obmedzuje, chceli by používať dve SIM karty a zároveň aj microSD kartu.

Telefónov, ktoré spĺňajú túto požiadavku nie je veľa. Z noviniek, ktoré sa dostali na trh v poslednej dobe, možno spomenúť modely Sony Xperia XA1 a XA1 Ultra. Ide o zástupcov strednej triedy a v Dual SIM verzii majú vo výbave slot pre dve SIM karty a zároveň samostatný slot pre microSD karty.

Podaktoré portály informujú, že rovnakú funkcionalitu ponúkne aj Sony Xperia XZ Premium. Nie je to pravda, vlajková loď využíva hybridný SIM slot. Zdrojom nepravdivej informácie bol príspevok zo sociálnej siete Twitter od francúzskej pobočky spoločnosti Sony Mobile, ktorý bol medzičasom odstránený.

Detailné predstavenie modelov Sony Xperia XA1 a XA1 Ultra nájdete v našej reportáži:

VIDEO TOUCHIT: Predstavujeme smartfóny Sony Xperia XA1 a XA1 Ultra

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit