Patentová prihláška od spoločnosti Apple by mohla zásadne zmeniť spôsob, akým iPhone upozorní používateľa.

Nová generácia smartfónov iPhone by mohla mať logo na zadnej strane zariadenia so špeciálnym využitím. Išlo by o novú funkcionalitu, ako používateľov upozorniť na notifikácie. Spoločnosť Apple totiž v tomto smere podala patentovú prihlášku.

Detaily patentu prezrádzajú, že upozornenia by sa mohli týkať prichádzajúcich oznámení, upozornení z kalendára, poprípade ako spätná väzba z fotoaparátu. Tu je však nutné zdôrazniť fakt, že v podobnom duchu sa nesú fámy už niekoľko rokov.

Pripomeňme, že svietiace logo, ktoré sa využíva na upozornenie na notifikácie a prichádzajúce hovory, využila tento rok Motorola vo svojom smartfóne motorola one zoom.

Potenciálne by patent mohol byť využitý aj v počítačoch MacBook a iných hardvéroch od spoločnosti Apple. Netreba však zabúdať aj na to, že v konečnom dôsledku ide stále len o patent, ktorý Apple nemusí ani hlbšie rozpracovať.

Napriek tomu môže ísť o jeden zo spôsobov, ako Apple zmení vzhľad svojich zariadení v roku 2020. Medzi fámami o budúcoročnej generácii smartfónu iPhone je aj displej s obnovovacou frekvenciou až 120 Hz.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Apple môže pri iPhonoch odstrániť výrez v displeji už v roku 2020. Nie však pri všetkých

Značky: