Zatiaľ najlepší smartfón z rodiny motorola one, ktorý si môžete kúpiť.

Po prvýkrát v rodine one je tu OLED displej. V tomto prípade so 6,4“ uhlopriečkou a Full HD+ rozlíšení. Zároveň je to prvý telefón tejto značky so snímačom odtlačkov priamo v displeji. Pracuje na optickom princípe podobe ako Samsung Galaxy S10e a používa strojové učenie. Perličkou sú svetelné efekty, ktoré si môžete nastaviť pri rozpoznávaní prsta.

Nabíjanie je cez TurboPower s výkonom 18 W a z rodiny one aj najväčšou batériou – kapacita 4000 mAh. Toto je hrubý výkon a s čistým Androidom vydrží na jedno nabitie 2 dni.

Zadná strana má ochranné sklo Gorilla Glass a má špeciálnu povrchovú úpravu zamedzujúcej odtlačkom prstov. Materiálovo budete mať pocit, ako by bola zadná strana kovová. To je spôsobené jej špeciálnou úpravou, hoci nie je z kovu.

Procesor Snapdragon 675 je typický procesor pre lepšiu strednú triedu s výkonom v AnTuTu cez 148 000 bodov. Kapacita RAM je štandardných 4 GB v tejto triede a 128 GB úložisko. Ochrana pred ponorením do vody tu nie je ale je tu opäť vode-odpudivá vrstva P2i coating.

Výraznou zmenou je umiestnenie notifikačnej LED diódy do zadného „batwing“ motorola loga. Dajú sa nastaviť notifikácie z aplikácií, signalizovanie nabíjania telefónu alebo zapnutého displeja. A komu by tento spôsob prekážal, môže si tento signalizačný prvok vypnúť.

Fotoaparát

To skutočne najpodstatnejšie na smartfóne. Selfie fotoaparát má 25 Mpx s technológiou QuadPixel vhodná aj do slabších svetelných podmienok. Chválime pomerne malý výrez v displeji.

Zadný fotoaparát je zložený zo štyroch objektívov. Hlavný má 48 Mpx s hardvérovou optickou stabilizáciou a svetelnosťou f/1,7. Finálna fotografia má teda rozlíšenie 12 Mpx. Teleobjektív má 8 Mpx rozlíšenie, OIS a 3-násobný optický zoom. Širokouhlý objektív má 16 Mpx a umožní fotiť až v zábere 117°. Depth fotoaparát (snímač hĺbky) s rozlíšením 5 Mpx je určený na rozpoznanie hĺbky scény.

Nechýbajú portrétové režimy, optimalizáciu obrazu na základne rozpoznania fotenej scény alebo napríklad režim ponechania jednej farby na fotografii. Nočný režim je aj vo verzii zoom, tipujeme, že pracujeme podobne ako v prípade motorola one vision.

Odporúčame: Ako fotí nočné fotky motorola one vision vs. Samsung Galaxy S10

Cena na slovenskom trhu bola stanovená na 429 EUR. Telefón je už dostupný na našom trhu.

Testovacie fotografie

Spolupracoval: Ondrej Macko

Prečítajte si aj:

motorola one vision: Expert na nočné fotografie do 300 EUR (VIDEO TOUCHIT)

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.