Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Model 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED začína prichádzať do predajnej siete po celom Francúzsku a naši jazdci zo seriálu WEC patria medzi prvých klientov, ktorí budú obhajovať farby značky za volantom tohto vysoko výkonného vozidla. Loïc Duval, Kevin Magnussen, Paul Di Resta, Mikkel Jensen, Gustavo Menezes a James Rossiter si pre svoje cestovateľské potreby vybrali model 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED, pretože ponúka výnimočný zážitok z jazdy spojený s nevšednými pocitmi.

Model 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED je zosobnením skúseností konštruktérov z divízie PEUGEOT SPORT a zároveň aj výkladnou skriňou technológií. S výkonom 265 kW (360 k) ide o najvýkonnejšie vozidlo, ktoré značka PEUGEOT kedy vyrobila. A pretože súčasťou DNA značky je aj zábava z jazdy, konštruktéri z divízie PEUGEOT SPORT upravili podvozok modelu 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED tak, aby dosahoval vysokú mieru komfortu, priľnavosti a jazdných vlastností.

Dizajn vozidla vznikol v ateliéroch divízie PEUGEOT SPORT vo Versailles a vyrábať sa bude vo francúzskom závode v meste Mulhouse. Objednávky sa spustili v októbri 2020 spolu s oznámením, že značka PEUGEOT sa v roku 2022 vracia do šampionátu Vytrvalostných majstrovstiev sveta (World Endurance Championship – WEC) a to priamo v najvyššej triede LMH (Le Mans Hypercar). Preto si továrenskí jazdci WEC prevzali svoje vozidlá 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED už v apríli a to vo verziách sedan, alebo kombi s označením SW.

James Rossiter a Gustavo Menezes si prišli po svoje vozidlá k predajcovi Groupe Chopard v Nice, zatiaľ čo Paul Di Resta si prevzal kľúče od svojho automobilu PEUGEOT SPORT v Satory a podelil sa s nami o svoje prvé dojmy: „Naozaj si užívam môj 508 Peugeot Sport Engineered! Vynikajúce vozidlo pre rodinu a zároveň dodáva pocit, že je dobre navrhnuté aj pre ľudí, ako som ja. Mám rád prepojenie, že bolo vyvinuté v rovnakom závode ako pretekárske vozidlo. Počas návratu z preberania som v meste využíval najmä elektrický pohon. A zmestí sa tam aj detská sedačka!J”

James Rossiter, priaznivec športu a dlhých vzdialeností, dodal: „Som naozaj nadšený z niektorých nastavení, ktoré sme spravili najmä v oblasti ovládania jazdy, tlmičov a elektroniky. Dokáže veľmi dobre reagovať na vaše pokyny, meniť svoje prejavy a prispôsobovať sa aktuálnym podmienkam a štýlu jazdy. Pre mňa je to niečo, čo posúva divíziu Peugeot Sport na úplne inú úroveň. Je krása cítiť výkon, krútiaci moment a okamžité reakcie elektrického motora. V kombi verzii SW môžem na strechu vyložiť bicykel alebo uložiť dozadu surfovaciu dosku. S mojimi hračkami môžem vyraziť doslova každé ráno, čo je pre mňa veľkým potešením”.

Loïc Duval, Kevin Magnussen a Mikkel Jensen čoskoro dostanú svoje vozidlá 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED vo svojich domovských krajinách, ktorými sú Švajčiarsko, Dánsko a Rakúsko.

Dodávky našim zákazníkom sa začnú vo Francúzsku. Prví zákazníci si svoje vozidlá môžu prevziať na prelome konca apríla a začiatku mája 2021.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.