Reproduktor s pripojením na Bluetooth a Wi-Fi.

V tomto smere ide o univerzálny produkt, ktorý sa hodí nielen na osobné pripojenie k dvom zariadeniam cez Bluetooth, ale aj ako domáci reproduktor na bezdrôtovej sieti. V tom je jeho hlavná výhoda, pričom následne môžu zariadenia pristupovať k tomuto reproduktoru cez multimediálny protokol. Prehrávanie cez hudobné služby ako napríklad Spotify alebo Tidal je jednoduchšie a reproduktor bude zobrazený v možnostiach na prehrávanie zvuku.

Ako funguje?

Nastavuje sa veľmi jednoducho a prakticky nie je poznať rozdiel, že ide o model doplnený o Wi-Fi pripojenie. Stačí si stiahnuť aplikáciu JBL One a nakonfigurovať reproduktor cez ňu. Jeho nájdenie a nastavenie je otázka niekoľkých sekúnd. Aplikácia ďalej umožňuje nastaviť ekvalizér, stiahnuť novú verziu firmvéru alebo napríklad definovať spôsoby pripojenia. Využívať ho môžete aj s technológiou Chromecast, AirPlay, Alexa Multi-Room Music, Chromecast alebo Spotify Connect.

Používateľom, ktorým prekážajú zbytočné tóny takýchto zariadení, majú v možnosti vypnúť zvukové tóny pri aktivácii alebo deaktivácii funkcií. V aplikácii sa zároveň zobrazuje aj to, či je reproduktor online, teda pripojený k vašej Wi-Fi sieti a aká je zostávajúca kapacita batérie.

jbl charge 5 wifiZdroj: TOUCHIT

Výbava

Silný zvuk dosiahnete vďaka dvom pasívnym žiaričom, ktoré sú umiestnené po boku reproduktora. Komplexnosť a dynamiku zvuku dodá 20 mm výškový menič.

Na prehrávanie hudby je použitá technológia JBL Original Pro, ktorá poskytne vysoký výkon a stabilný zvuk s prekreslenými detailmi. Pri vyšších hlasitostiach určite pocítite dunivé vibrácie. Výkonom sa hodí aj na ozvučenie väčšej miestnosti alebo priestranstva.

Na jedno nabitie vydrží prehrávať hudbu až 20 hodín a nabíjanie s maximálnym výkonom 15 W potrvá 6 hodín. Je to zároveň powerbanka s kapacitou 14100 mAh. USB-A port na zadnej strane umožňuje nabíjať ostatné zariadenia. Konektor USB-C slúži na nabíjanie reproduktoru.

jbl charge 5 wifiZdroj: TOUCHIT

Prežije všetko

Na vrchnej strane sú ovládacie tlačidlá na hudbu a hlasitosti. Reproduktor je vyvážený a veľmi dobre drží na akýchkoľvek povrchoch. Výrobca ako bonus pridal kompletnú vodoodolnosť vďaka certifikácii IP67. Môžete ho ponoriť do vody a nič sa mu nestane. Pulzujúce basové žiariče po bokoch vám vyfŕkajú vodu, čo je celkom zábava a rozhodne to je vlastnosť, ktorá sa ostatným dobre ukazuje. Takýto spôsob uchytenia žiaričov sme pri značke videli už v minulosti a je to dobrý spôsob, ako priniesť zaujímavý produkt s netradičnou funkciou navyše.

Jeho konštrukcia je navrhnutá tak, aby bol chránený proti nechceným pádom. Po bokoch vystupuje gumové lemovanie valcovitého tvaru reproduktora, ktoré chráni pasívne žiariče a zmierňuje dopad na hranu. Zároveň slúžia ako stabilizačné podložky a reproduktor sa dá používať aj v režime na výšku.

Verdikt

JBL Charge 5 WIFI je ideálny reproduktor do domácnosti, kde chcete, aby slúžil viacerým zariadeniam. Používatelia sa na reproduktor prihlásia cez bezdrôtovú sieť a môžete prehrávať filmy alebo hudbu týmto spôsobom. Technológia Bluetooth tu stále zostáva a umožní reproduktor pripojiť k dvom zariadeniam naraz. Poskytne veľmi dobrý zvuk a celkové spracovanie. Špinavý reproduktor stačí umyť pod tečúcou vodou.

Cena: 249,90 eur

Zapožičal: www.jbl.sk

Páči sa nám

  • Silné basy
  • Výkon a hlasitosť aj na väčšie miestnosti
  • Nastavenie cez aplikáciu a možnosť vypnutia signalizačných tónov
  • Odolný s IP67

Nepáči sa nám

  • Pomalší štart kvôli inicializácii Wi-Fi modulu. Zhruba do 15 sekúnd

Technické parametre

Označenie reproduktora / Technické parametreJBL Charge 5 WIFI
Typ2.0
Frekvenčný rozsah [Hz]60 – 20 000
Výkon RMS [W]30
Bluetooth, NFC, 3,5 mmWi-Fi / 5.3, nie, nie
Ovládaniehlasitosť, vypnutie, hudba
OdolnosťIP67
Výdrž batérie [h]20
NabíjanieUSB-C
Rozmery [mm]223 × 97 × 94
HodnotenieJBL Charge 5 WIFI
Kvalita zvuku4/5
Výbava5/5
Pomer cena / možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]249,90

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.