Richard Yu, riaditeľ spoločnosti Huawei oznámil, že globálne predstavenie série Mate 40 sa bude konať 22. októbra o 14:00 nášho času.

Okrem plagátu sa objavilo aj krátke video s okom a dúhovkou. Tieto nápovedy síce toho o nových zariadeniach príliš veľa neprezrádzajú, ale potvrdzujú, že novinky sú doslova predo dvermi. Niektoré zdroje sa na základe týchto upútavok domnievajú, že rad Mate 40 prinesie inovácie a pokrok v oblasti teleobjektívu.

Je však k dispozícii niekoľko informácií týkajúcich sa radu Mate 40, ktoré by mohli podať celkom dobrý obraz o tom, čo Huawei chystá. V ponuke budú celkovo tri modely – Mate 40, Mate 40 Pro a Mate 40 Pro+.

Doteraz bolo zverejnených aj niekoľko renderov Mate 40 aj Mate 40 Pro. Ich presnosť si overíme už o niekoľko dní. Niektoré o niečo hmatateľnejšie úniky zahŕňajú samostatné sklo displeja Mate 40 Pro, ktoré obsahuje dieru pre duálny selfie fotoaparát a po stranách veľmi výrazné zakrivenie. 

V oblasti hardvéru sa očakáva, že séria Mate 40 bude uvedená s čipsetom Kirin 9000, čo je prvý 5nm čip so vstavaným 5G modemom. Tento čipset však môže byť zároveň jeden z posledných, ak nie vôbec posledný vlajkový čipset Kirin. Pri hlavnom fotoaparáte sa očakáva senzor s rozlíšením až 108 Mpx s 9P objektívom. Ten bude doplnený o periskop s 5-násobným optickým priblížením. V sérii Mate 40 pravdepodobne nájdeme aj ultraširokouhlý objektív a ToF snímač. 

Poteší aj údajná rýchlosť nabíjania s výkonom až 66W.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Galaxy A42 5G: Najdostupnejší 5G smartfón od Samsungu

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.