Informácie o predstavení tri-fold od Huawei potvrdil predstaviteľ spoločnosti.

Spoločnosť Huawei si v posledných mesiacoch prešla skutočne dobrým obdobím plným rastu. Aj napriek skorším problémom s technológiami výrobca minulý rok úspešne predstavil model P60 Pro, ktorý prišiel aj na Slovensko, pričom tento rok naň nadviazal sériou Pura 70. Modely Pura 70 Pro a Pura 70 Ultra sme pritom otestovali aj u nás v redakcii a zhodnotili, či ide stále o také kvalitné fotomobily, akými sa výrobca pýšil aj v minulosti.

Teraz sa však Huawei pripravuje na úplne inú éru smartfónov, ktorá bude obsahovať aj prémiový skladateľný model. Nepôjde však o štandardný fold či flip, ktorý už poznáme aj z dielne iných značiek. Huawei totiž pracuje na telefóne typu tri-fold, teda model typu fold zložený až z troch častí. Takýto smartfón by tak vo výsledku mohol byť prvým skladateľným telefónom tohto typu dostupným v komerčnom predaji.

Huawei tri-fold bude už v septembri na trhu

Tri-fold od spoločnosti Huawei je už pripravený na používanie, o čom svedčia aj snímky predstaviteľa Richarda Yu ako smartfón využíva. Podľa snímok pôjde o skutočne tenký smartfón aj napriek tomu, že sa skladá z troch častí na sebe v zloženom stave. Huawei však zapracoval na konštrukcii, ktorá nebola najlacnejšia. Celkovo sa očakáva, že pôjde o jeden z najdrahších telefónov na trhu, pričom skorší únik už odkazoval na očakávanú cenu okolo 4000 amerických dolárov.

Huawei tri-foldZdroj: WHYLAB (Weibo)
Huawei tri-fold

Richard Yu sa tak teraz zúčastnil akcie, počas ktorej sa ho jeden z účastníkov spýtal na predstavenie modelu typu tri-fold a tiež obdobie, kedy ho bude možné zakúpiť. Yu však z pozície jedného z významných predstaviteľov spoločnosti odpovedal jednoducho, pričom oznámil len dve slová „budúci mesiac„. Model typu tri-fold teda bude pravdepodobne dostupný už v septembri.

Otázkou stále zostáva aj to, ako výrobca pomenuje smartfón. Jeho názov zatiaľ nie je známy a zatiaľ sa o žiadnom názve ani nešpekuluje. Všetky podstatné informácie sa však dozvieme už čoskoro, nakoľko predstavenie sa blíži.

Zdroj: gsmarena.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.