Aplikáciu WhatsApp budeme môcť využiť aj pre iné služby.

Digital Markets Act je zákon schválený Európskou komisiou, ktorý určuje veľké spoločnosti s vplyvom na trhu v rámci EÚ. Tento zákon má za cieľ obmedziť to, aby jedna spoločnosť zvýhodňovala vlastné služby v rámci iných svojich služieb, prípadne, aby používatelia nemali na výber to, akú službu si zvolia. Len nedávno tak tento zákon klasifikoval spoločnosti a služby, ktorých sa bude týkať.

Aktuálne majú tieto služby šesť mesiacov na to, aby upravili svoje správanie a to, ako na trhu v rámci EÚ pôsobia. Medzi ne môžeme zaradiť aj platformu WhatsApp od spoločnosti Meta, ktorá sa má po novom otvoriť aj iným komunikačným službám. O zmene informuje portál wabetainfo.com.

WhatsApp umožní komunikáciu aj prostredníctvom iných služieb

Nový zákon platný v členských štátoch Európskej únie bezpochyby zmení trh so službami. Jednou zo zmien, ktorá sa objaví na našom trhu je, že WhatsApp nebude slúžiť len na vlastné konverzácie. Prostredníctvom tejto služby budeme môcť kontaktovať aj používateľov, ktorí WhatsApp nevyužívajú. Naznačuje to nová sekcia, ktorá je aktuálne vo vývoji.

V tejto sekcii budeme môcť pristupovať ku konverzáciám s ľuďmi, ktorí využívajú iné komunikačné platformy. Novinkou teda má byť akási interoperabilita služieb, keď s účtom vo WhatsAppe budeme môcť kontaktovať našich známych napríklad s účtom v sieti Signal alebo Messenger.

Kedy bude zmena k dispozícii?

Ako sme už spomenuli, nová sekcia služby WhatsApp určená pre konverzácie s účtami iných platforiem je aktuálne vo vývoji. Nevieme v súčasnosti určiť, kedy služba novinku vypustí aj na verejnosť. Rovnako nevieme povedať, či sa jej využívanie otvorí aj iným krajinám ako členským štátom Európskej únie.

V každom prípade má služba ešte 6 mesiacov na to, aby zmeny priviedla do platnosti. Očakávame teda, že novú funkciu budeme vedieť využiť už čoskoro. Ako sa k tomu postavia ale konkurenčné služby zatiaľ nevieme.

Zdroj: wabetainfo.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.