Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Správna funkčnosť sietí bola pre firmy vždy veľmi dôležitá, ale v súčasnej situácii je závislosť podnikov na sieťach skutočne extrémna. Zároveň ale často nie je možné vykonávať okamžité zásahy priamo na mieste. Viac k téme prezradil Petr Koudelka, Senior Sales Engineer zo spoločnosti Zyxel Networks.

Vzdialená správa podnikových sietí nie je novinkou, ale až v posledných rokoch sú k dispozícii špecializované cloudové služby, ktoré administrátorom IT ich prácu veľmi uľahčujú. Spoločnosť Zyxel za týmto účelom vytvorila cloudovú platformu Nebula, umožňujúcu vzdialený monitoring a riadenie sietí odkiaľkoľvek – prostredníctvom internetového prehliadača alebo mobilnej aplikácie.

Podporu cloudovej platformy Nebula majú zabudovanú vybrané série prepínačov a bezpečnostných brán Zyxel, rovnako ako všetky moderné prístupové body bezdrôtových sietí tohoto výrobcu. Nebula zastupuje rolu hardvérového kontroléru a súčasne maximálne zjednodušuje inštaláciu nových prístupových bodov aj ich konfigurácii – vďaka automatickému preberaniu centrálnej konfigurácie Wi-Fi siete.

Riadenie siete prostredníctvom cloudu

Na základe administrátorských účtov s rôznymi úrovňami oprávnení môžu správcovia firemného IT prostredníctvom cloudovej platformy Nebula napríklad na diaľku aktualizovať firmware sieťových zariadení, vytvárať zabezpečené VPN tunely medzi rôznymi lokalitami, upravovať bezpečnostné parametre sietí a rovnako riadiť autentikáciu užívateľov. Nebula poskytuje rozsiahle funkcie monitoringu siete, rovnako ako mechanizmy zabraňujúce nesprávnej konfigurácii. Prípadný výpadok internetového pripojenia nemá žiadny vplyv na miestnu sieťovú infraštruktúru a jej funkcie.

Najvyššia úroveň zabezpečenia

Zyxel svoju cloudovú službu Nebula navrhol ako vysoko odolnú a zabezpečenú. Samozrejmosťou je oddelenie prenosu všetkých dát spojených s monitoringom a riadením siete od samotnej sieťovej prevádzky a jej bezpečné šifrovanie. Nepretržitú prevádzku služby Nebula zaisťuje cloudová platforma Amazon Web Services (AWS) so zabezpečením podľa najvyšších nárokov európskych predpisov a požiadaviek najnáročnejších klientov služby AWS.

Online školenia a webináre pre partnerov a resellerov

Akokoľvek je vzdialená správa sieťových zariadení a sietí prostredníctvom platformy Nebula intuitívna a jednoduchá, nie je na škodu zistiť o nej maximum od skúsených expertov. Certifikačné školenie spoločnosti Zyxel pre IT špecialistov, resellerov a partnerov pritom ponúka ešte omnoho viac užitočného obsahu z oblasti podnikových Wi-Fi sietí, infraštruktúry prepínačov a samozrejme aj stále aktuálnej témy zabezpečenia. Zyxel samozrejme reaguje na súčasnú situáciu a poskytuje dvojdenné certifikačné školenie výhradne online formou.

Súčasťou online vzdelávacieho programu spoločnosti Zyxel sú rovnako webináre, zamerané na produktové novinky aj detailné predstavenie sieťových riešení pre menšie a stredne veľké firmy. Webináre predstavujú ideálnu možnosť ako behom krátkej doby a z pohodlia domu či kancelárie získať aktuálne informácie a prostredníctvom online chatu dávať otázky expertom spoločnosti Zyxel. Ku všetkým webinárom existuje záznam, ktorý si môžu ich účastníci kedykoľvek prehrať.

Neustály záujem o kvalitné vzdelávanie v oblasti podnikových sietí potvrdzuje aj účasť viac než 1 300 obchodných partnerov spoločnosti Zyxel na školeniach a webinároch v minulom roku. Viac informácií o školeniach a webinároch je k dispozícii na webe spoločnosti Zyxel.

Súčasná situácia kladie omnoho väčšie nároky na špecialistov, ktorí sa starajú o výbornú funkčnosť IT vo firmách. Existujú služby a ďalšie možnosti, ako si správu sietí uľahčiť – a bola by škoda ich nevyužiť. Základné funkcie platformy Nebula na monitoring a správu sietí sú k dispozícii zadarmo a živé demo k vyskúšaniu je k dispozícii na webe www.zyxel.sk/nebula .

 

 

Značky: