Pomôže nielen v čase rôznych pandemických opatrení.

Vybrať sa na turistiku tam, kde nie je veľa ľudí. Toto je niečo, čo bolo teraz veľmi ťažko odhadnúť. Teraz vďaka webovej stránke Turistický semafor máte k dispozícii odhad o počte návštevníkov a možnosť sa rozhodnúť pre iný typ výletu. Tento projekt spustilo Ministerstvo životného prostredia v spolupráci s odbornou organizáciou Štátna ochrany prírody.

Mapa je sprievodcu je aktualizovaná každý deň o 10:00. Cieľom nie je len zamedziť veľkým skupinám turistov v danej oblasti alebo ochrana vášho zdravia. Faktom je, že lepšie rozloženie návštevnosti prospeje nielen vám ale aj prírode.

Nie na všetky výlety sa bude mapa hodiť, minimálne sa máte možnosť rozhodnúť, kam sa vo finále vydáte. Ak je totiž aktualizovaná o desiatej hodine doobeda, znamená to pre mnohých, že už sú v značnej časti cesty na okruh alebo výstup.

Nakoniec, mapa nemá byť absolútne presným sprievodcom. Je to pomôcka pre výletníkov, ktorí sú ochotní upraviť svoje plány a tak sa napríklad naspäť vydať inou cestou alebo si vybrať na návštevu obľúbeného miesta iný deň.

Zdroj: Turistický semafor

Prečítajte si aj:

Outdoor od hlavy po päty: Ako sa zbaliť na turistiku?

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.