Vieme, že skladateľné zariadenie od Samsungu bude mať dva akumulátory.

Každý z nich mal mať pôvodne kapacitu 3100 mAh čo znamená, že spolu mali poskytovať pre Galaxy Fold až 6200 mAh. Pred viac ako týždňom, sa táto hodnota výraznejšie znížila, na 4400 mAh. Najnovšie informácie túto kapacitu upravujú na ešte nižšiu hodnotu.

Namiesto použitia dvoch 2200 mAh akumulátorov, bude skladateľné zariadenie od Samsungu nakoniec využívať akumulátory s kapacitou iba 2190 mAh. Týmto sa dosiahne celková kapacita 4380 mAh, čo je o niečo menej, ako očakávaných 4 400mAh a na druhej strane výrazne menej, ako pôvodných 6 200 mAh.

V prípade väčšiny smartfónov, by bola kapacita 4 380 mAh dostatočná. V prípade skladateľného zariadenia musíme brať v úvahu dve varianty. Pokiaľ sa bude používať Galaxy Fold s 4,8-palcovým displejom, tak táto kapacita batérie môže byť postačujúca. Otázne je to, ako to nakoniec bude so spotrebou energie pri roztvorení zariadenia a využívaní veľkého  7,3-palcového displeja.

V konečnom dôsledku to znamená, že skladateľné zariadenie bude mať oproti Note 9, iba o 380 mAh väčšiu kapacitu batérie, pričom displej narástol o takmer jeden palec.

Samsung Galaxy A70 dostane výrez v tvare V

Pokiaľ nahliadneme od prémiového zariadenia Samsungu do strednej triedy, tak sa zdá, že kórejská spoločnosť zlepší jeden zásadný parameter a po vzore Huawei takisto prinesie do svojich smartfónov batérie s vyššou kapacitou. V prípade modelu Galaxy A70, by sa mal do tela prístroja dostať akumulátor s kapacitou 4400 mAh, čo považujeme za dobré rozhodnutie.

Pre rekapituláciu, Galaxy A70 bude vybavený 6-palcovým displejom s výrezom v tvare V. O dostatok výkonu sa bude starať Exynos 9610, ktorý bude dodávať smartfónu výkon na úrovni modelu Galaxy A9 (2018) so Snapdragonom 660. Zadná strana smartfónu, by sa mala zhostiť troch fotoaparátov.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Internetom koluje fotka všetkých troch modelov smartfónu Samsung Galaxy S10. Čo prezrádza?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.