Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Miroslav Kořen sa stal novým generálnym riaditeľom pre východnú Európu spoločnosti Kaspersky Lab. Miroslav bude z Prahy koordinovať a viesť východoeurópsky tím a bude zodpovedný za dlhodobý obchodný rast a ziskovosť v segmente B2C, ako aj v oblasti digitálnej a podnikovej kybernetickej bezpečnosti v tomto regióne.

Miroslav Kořen má 14-ročné skúsenosti v IT odvetví z oblasti programovania, predaja a riadenia, pričom pracoval pre popredné firmy z tohto odvetvia. Do Kaspersky Lab prichádza zo spoločnosti SUSE, kde úspešne pôsobil ako Country Manager pre Českú republiku a Slovensko. V minulosti pracoval aj pre spoločnosti SAP, Oracle a Capgemini. Je držiteľom titulu MBA so zameraním na informačné technológie.

Teším sa na príležitosť viesť východoeurópsky región v spoločnosti Kaspersky Lab, pretože tu vidím veľký potenciál pre rast. Máme vynikajúci lokálny tím a poskytujeme najlepšie riešenia, či už pre individuálnych používateľov alebo firmy, rovnako ako aj nástroje a služby na varovanie pred hrozbami či rôzne školenia, ktoré sú bezkonkurenčné. Mám v pláne využiť všetky skúsenosti ako aj nadobudnuté zručnosti na to, aby spoločnosť Kaspersky Lab zanechala na všetkých trhoch v regióne výraznú stopu a zameriam sa najmä na podnikový segment,“ hovorí Miroslav.

Rovnako ako na celom svete, aj v tomto regióne rastie dôležitosť kybernetickej bezpečnosti, či už pre spotrebiteľov, tak aj pre firmy. Vďaka špičkovej technológii a výskumu spoločnosti Kaspersky Lab a rozsiahlym skúsenostiam Miroslava Kořena v oblasti riadenia a obchodu v IT sektore v kombinácii s jeho energiou a motiváciou budeme v najbližších mesiacoch svedkami výrazného rastu na trhoch vo východnej Európe. Pevne verím, že náš rast vo východnej Európe nám pomôže posunúť sa o krok bližšie k dosiahnutiu našej ambície, ktorou je chrániť každého v kybernetickom priestore, hovorí Ilijana Vavan, generálna riaditeľka pre Európu spoločnosti Kaspersky Lab.

Východoeurópsky región spoločnosti Kaspersky Lab zahŕňa nasledovné krajiny: Slovensko, Albánsko, Bosnu a Hercegovinu, Bulharsko, Cyprus, Českú republiku, Čiernu horu, Grécko, Chorvátsko, Maďarsko, severné Macedónsko, Moldavsko, Rumunsko, Slovinsko, Srbsko a Ukrajinu.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.