Kde je vôľa, tam je cesta.

Aspoň týmto heslom sa riadi americká spoločnosť Micron. Výrobca zistil, že časť ich výrobkov by mohla byť stále dodávaná do Shenzhenu, pretože nepodliehajú predpisom pre správu vývozu. Tieto informácie uviedol výkonný riaditeľ spoločnosti Micron Sanjay Mehrotra na stretnutí s investormi. Ďalej zdôraznil, že celá situácia ohľadom objemov a trvania týchto dodávok je stále pomerne neistá.

Micron od 15. mája pozastavil všetky dodávky pre Huawei po tom, čo americká vláda zaradila Huawei na zoznam spoločností, ktoré majú zakázané obchodovať s americkými firmami. Huawei pochopiteľne patrí medzi TOP zákazníkov Micronu. Za celé trvania zákazu obchodovania s Huawei, americký výrobca čipov stratil približne 200 miliónov dolárov.

Micron pomocou vlastných aj externých právnikov našiel spôsob, ako celé embargo vlády USA obísť. Spoločnosť pritom nespolupracovala s inými výrobcami čipov ani s inými organizáciami. Jednoducho našla spôsob, ako zmierniť sankcie vzťahujúce sa na tovar, ktorý obsahuje viac ako 25 percent technológií alebo materiálov pochádzajúcich z USA.

Zdroj: GSMArena

Titulný obrázok: Wired

Prečítajte si aj:

Kauza Huawei: Americkí výrobcovia čipov lobujú v prospech čínskeho giganta

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.