Kým Samsung práve prežíva asi najproblematickejšiu kauzu vo svojej histórii, Apple má oveľa pohodovejšiu jeseň. Analytici mu predpovedajú veselé najbližšie týždne, nakoľko až 50% aktuálnych majiteľov Galaxy Note 7 by malo údajne vymeniť svoj smartfón za iPhone.

samsung-vs-aplle2_nowat

Globálne stiahnutie zariadení, ktoré mohli byť potenciálne nebezpečné pre zákazníkov kvôli vznieteniu, nebude len nočnou morou Samsungu, ale aj veľkou výzvou pre jeho hlavných konkurentov. Po zastavení produkcie línie Note 7 si budú musieť ich používatelia vybrať vhodného náhradníka. Jeden z celosvetovo uznávaných analytikov mobilných zariadení, Ming-Chi Kuo, ktorý je známy najmä úspešnými predikciami produktov Apple, prišiel s prognózou s počtom 5 až 7 miliónov. Toľko zariadení by malo rozšíriť podiel Apple na trhu vzhľadom na skutočnosť, že celkovo bolo predaných približne 12 miliónov kusov. Ming-Chi Kuo predpovedá približne 50 percentám týchto majiteľov práve iPhone, pričom favoritom je najmä výkonnejšia i väčšia verzia s označením iPhone 7 Plus, keďže duálny fotoaparát má byť pri výbere náhradníka jedným z hlavných rozhodovacích kritérií väčšiny používateľov. Zvyšných 50 % si rozdelia platformy Windows Phone a Android. Pri druhej menovanej to bude jednoznačne väčšina aj kvôli očakávanému úspechu ambicióznych Pixelov či cenovo atraktívnych zariadení od čínskeho Huawei.

Juhokórejská technologická veľmoc sa snaží klientov udržať pre vlastné vlajkové lode. Galaxy S7 aj Galaxy S7 Edge im ponúka s dotáciou pohybujúcou sa napríklad u nás na úrovni do 100 Eur. Kuo sa napriek všetkému domnieva, že odliv klientov síce  bude aj pre veľký a úspešný Samsung citeľný, nebude však trvať dlhšie ako niekoľko mesiacov. Samsung sa z tejto kauzy celkom iste 20dostane, označenie Note sa však u ďalších telefónoch Samsung s dotykovým perom asi nebude používať.

Zdroj: Digital Trends