Aplikácia na videohovory s koncovým šifrovaním.

Na výber je dostatok aplikácií, ktoré môžete využívať na četovanie alebo telefonovanie. Keet sa však líši tým, že používa koncové šifrovanie a nepotrebuje žiadneho prostredníka ani centrálny server. Nie je tak žiadna autorita, ktorá by o vás zbierala dáta a všetky vaše údaje, vrátane textovej komunikácie v jednotlivých miestnostiach, sú šifrované. Prenos funguje na princípe peer-to-peer.

Konverzácia a telefonovanie funguje vo vami vytvorených miestnostiach, do ktorých môžete pozvať viacerých účastníkov. Podobne ako pri iných aplikáciách v decentralizovanom svete, aj tu získate súpravu slov, ktoré budú slúžiť ako kľúč na presun vašej identity v rámci siete. Ide o to, aby sa aplikácia dala s vašimi údajmi a históriou zosynchronizovať prostredníctvom viacerých platforiem. Dostupná je na macOS, Linux, Windows, Android a iOS.

Všetky pridané zariadenia sa dajú manažovať priamo v aplikácii a tie, ktoré nepoužívate, môžete kedykoľvek odstraňovať. Aplikácia umožňuje zdieľanie súborov v ľubovoľnej veľkosti. K dispozícii je skratka priamo k multimediálnym súborom, no posielanie funguje v rámci akýchkoľvek súborov, ktoré do konverzácie pridáte.

keet-io-app 2Zdroj: Keet.io

Zdroj: Keet

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.