Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

XCeed PHEV nadväzuje na model Ceed SW PHEV, ktorý sa vyrába od decembra 2019.

  • Plug-in hybridný pohon kombinuje 8,9kWh batériu, 44,5kW elektromotor a 1,6l benzínový motor
  • Dojazd na elektrický pohon až 58 km
  • V predaji v celej Európe v druhom kvartáli 2020

Teplička nad Váhom, 4. marca 2020 – Kia Motors Slovakia dnes úspešne spustila sériovú výrobu Plug-in hybridnej verzie modelu XCeed. Výroba nového elektrifikovaného modelu nasleduje len niekoľko mesiacov po spustení výroby modelu Ceed Sportswagon PHEV a je dalším krokom v stratégii postupnej elektrifikácie značky Kia. Príchodom týchto modelov prináša Kia elektrifikovaný pohon po prvýkrát do segmentu kompaktných rodinných áut.

„Tieto dva modely predstavujú pre spoločnosť Kia ďalšiu dôležitú etapu, keď do našej širšej rady vozidiel zavádzame moderné hnacie ústrojenstvo novej generácie. Predaj modelového radu Ceed dosiahol medziročný nárast o 46 % počas roka 2019 a nové elektrifikované varianty ďalej zvýšia jeho príťažlivosť, “ povedal Emilio Herrera, prevádzkový riaditeľ Kia Motors Europe.

Plug-in Hybridné modely Kia XCeed a Ceed Sportswagon sa exkluzívne vyrábajú v jedinom európskom výrobnom závode značky Kia, v slovenskej Tepličke nad Váhom. Na tieto modely sa bude vzťahovať štandardná 7-ročná záruka, rozšírená aj na batériu a novú hnaciu sústavu.

Kia Ceed Xceed a Sportswagon Plug-in hybridy ponúkajú alternatívu ku konvenčným motorom. Nové hnacie ústrojenstvo spája 8,9 kWh lithium-polymérovú batériu, 44,5 kW elektromotor a efektívny 1,6 litrový, štvorvalcový benzínový motor s priamym vstrekovaním (GDI). Celkový výkon hnacieho ústrojenstva je 141 koní s krútiacim momentom 265 Nm. Ceed Sportswagon Plug-in hybrid je schopný cestovať s nulovými emisiami až 60 kilometrov, zatiaľ čo Xceed je schopný prejsť v čisto elektrickom režime 58 kilometrov.

Oba modely sú vybavené novým virtuálnym zvukovým systémom motora. Ide o zvukový výstražný systém, ktorý sa aktivuje iba v elektrickom režime pri nízkych otáčkach ako aj pri cúvaní. Systém generuje zvuky, aby spoľahlivo informoval chodcov o prítomnosti vozidla a zvýšil tak ich bezpečnosť.

Model Kia XCeed PHEV sa dostane do predaja naprieč Európou v druhom kvartáli roka 2020.

Značky: