Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pod spoločnou záštitou predstavia v Bratislave sériu „meetupov“ s rôznymi hosťami, pričom prvým rečníkom bude expert z STRV.

Travel-tech spoločnosť Kiwi.com a popredný slovenský technologický hráč Slido sa spojili, aby podporili bratislavskú komunitu dátových inžinierov. V rámci spoločnej iniciatívy zorganizujú tento rok niekoľko „meetupov“ s jasným cieľom: vybudovať zázemie pre ľudí, ktorí sa zaujímajú o dáta a chcú si navzájom vymieňať skúsenosti. Prvé zo série pripravovaných stretnutí privíta hosťa z technologickej spoločnosti STRV a zameria sa na tému machine learningu vo vývoji produktov.

Akcie sa budú konať počas celého roka a pokryjú rôzne témy z oblasti dátového inžinierstva vrátane využívania cloudovej infraštruktúry pre AI alebo tipov a trikov na zjednodušenie featurizácie. Dátoví experti budú hovoriť o tom, ako strojové učenie ovplyvňuje obchodné rozhodnutia, ale aj o vyhodnocovaní dátových modelov. Eventy sa budú konať v kanceláriách Kiwi.com a Slido a zúčastnia sa ich aj špeciálni hostia z ďalších technologických spoločností, ktorí sa podelia o svoje poznatky a inovatívne spôsoby využívania technológií na riešenie rozličných problémov.

„Dáta sú pre fungovanie Kiwi.com absolútne kľúčové. Každý deň uskutočníme miliardy operácií a bez správy dát by sme nedokázali našim zákazníkom prinášať tie najlepšie ponuky,“ hovorí Martina Ivaničová, vedúca oddelenia Data Intelligence v Kiwi.com.

„Kiwi.com chce v rámci tejto iniciatívy podporiť lokálnu komunitu dátových špecialistov a vytvoriť priestor na zdieľanie znalostí, čo môže účastníkom pomôcť pri ďalšom rozvoji v oblastiach data engineeringu, data science a dátovej analýzy. Kiwi.com aj Slido sú mladé spoločnosti so základmi v oblasti technológií, ktoré vždy s veľkým nadšením vítajú najnovšie dátové trendy, takže spoločné partnerstvo je pre nás logickým krokom,“ dodáva Ivaničová.

„V Slido budujeme špičkový slovenský produkt svetovej úrovne. Aj preto organizujeme rozličné stretnutia zamerané na nové technológie a produkty. Naším cieľom je pomáhať miestnej komunite dátových nadšencov a ďalej rozširovať ich rady a znalosti. Z partnerstva s Kiwi.com máme veľkú radosť,“ dodáva Viktoria Karolova, Technology Operations Manager v Slido.

Prvé tohtoročné stretnutie bude zamerané na machine learning a možnosti jeho využitia naprieč produktovým vývojom, či už pre obchodné potreby alebo v oblasti starostlivosti o zákazníka. Technologickí zástupcovia Kiwi.com, Slido a STRV budú hovoriť o tom, ako využívajú ML a NPL na zlepšovanie svojich produktov. Konkrétne Thomas Browne, Senior Machine Learning Engineer Kiwi.com, sa dotkne témy popularity AB testov, Andrej Švec, ML Lead zo Slido, sa zameria na NLP modely a hosť Jaroslav Bezděk, Machine Learning Engineer z STRV, osvetlí fungovanie odporúčacieho systému.
Prvé stretnutie sa uskutoční 16. februára 2023 od 18:00 do 21:00 v priestoroch bratislavskej kancelárie Kiwi.com (Žižkova 22B, Zuckermandel). Záujemcovia sa môžu zaregistrovať tu.

Ďalšie informácie o nadchádzajúcich eventoch nájdete na FB alebo LI stránke code.kiwi.com.

Značky: