Podporovaný bude minimálne do roku 2029.

Microsoft má vo svojom portfóliu množstvo služieb a aplikácií, ktoré dennodenne používajú ľudia na celom svete na súkromné účely, ale aj na prácu. Je teda zrejmé, že keď tento technologický gigant oznámi veľkú zmenu niektorého zo svojich kľúčových produktov, ide o pomerne náročný proces. A ten aktuálne prebieha v prípade emailového klienta Outlook.

Microsoft už dlhšiu dobu vyvíja novú generáciu aplikácie Outlook. Od konca septembra 2023 je dostupná pre širokú verejnosť, avšak momentálne je určená primárne pre koncových spotrebiteľov na súkromné účely. Nový Outlook však skôr či neskôr nahradí existujúcu verziu tohto emailového klienta, ktorú Microsoft označuje ako „klasický Outlook“.

Termín, kedy sa tak stane, sa neustále mení. Pôvodné informácie hovorili o tom, že Microsoft chcel používateľov, aj tých firemných, premigrovať na nový Outlook do konca roka 2025. Neskôr sa spomínal rok 2026, avšak najnovšie informácie priamo od Microsoftu tvrdia, že klasický Outlook bude podporovaný minimálne do roku 2029.

V praxi to znamená, že aj keď sa bude Microsoft snažiť presunúť používateľov Outlooku na novú verziu skôr, klasický Outlook bude stále k dispozícii a minimálne do roku 2029 by mal ponúkať plnohodnotnú funkcionalitu, podporu zo strany Microsoftu a aj aktualizácie.

Pokiaľ vás zaujímajú bližšie detaily o tom, ako bude Microsoft nasadzovať nový Outlook pre používateľov vo firmách, prečítajte si tento blog Microsoftu. Samotný proces bude rozdelený do troch častí – aktuálne sa nachádzame vo fáze, keď sa môžete rozhodnúť vyskúšať nový Outlook. V ďalšej časti bude nový Outlook zapnutý štandardne po spustení tejto aplikácie, avšak ešte stále sa budete môcť prepnúť aj na jeho klasickú verziu.

A v poslednej fáze už bude dostupný iba nový Outlook, pre všetky nové inštalácie, a používatelia sa už nebudú môcť prepnúť na jeho pôvodnú verziu. Microsoft zatiaľ bližšie nešpecifikoval, kedy začne druhá a tretia fáza. Keď sa termín bude blížiť, používatelia a firmy budú mať dostatok času na prípravu, keďže Microsoft oznámi túto plánovanú zmenu minimálne v ročnom predstihu.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit