Japonský výrobca príslušenstva Hori uvádza na trh špeciálnu klávesnicu a myš pre PS4, PS3 a PC.

Hoci PS3 a PS4 oficiálne podporujú USB klávesnice a myši, finálne slovo mali vždy vývojári a záležalo na nich, či PC ovládaciu schému integrujú do hry alebo nie. Mnoho hráčov strieľačiek preferuje práve klávesnicu a myš, ale vývojári hier často túto možnosť blokujú, aby nikto v komunite nemal výhodu oproti ostatným hráčom.

Existujú špeciálne adaptéry, ktoré sa pripoja medzi PS4 a bežnú klávesnicu s myšou a umožňujú naprogramovať si ovládanie podľa chuti, ale je s tým veľa roboty a nie vždy to správne funguje. Nový ovládač Hori Tactical Assault Commander (TAC) Pro vhodným spôsobom adresuje prakticky všetky problémy spojené s hraním s myšou a klávesnicou na konzolách. Klávesový blok pripojíte k PS4 a doňho zapojíte myš. Jednotlivé tlačidlá sú naprogramované aby vysielali do konzoly signály ako z bežného gamepadu, takže hra ani nerozpozná, že nehráte s gamepadom.

Pohyb, alebo ľavý joystick, je naprogramovaný na štyri šípky na klávesovej časti, ako aj na malý joystick nachádzajúci sa pod palcom. Okolo šípok sú rozmiestnené všetky tlačidlá ako na DualShocku, aj s patričnými popiskami a funkciami. Môžete si ich však preprogramovať podľa svojich preferencií. Ako bonus tu však nájdete aj tlačidlo „Quick“ na zrýchlenie snímania pohybov myši, tlačidlo „Snipe“ na zníženie citlivosti myšky, čo využijú odstreľovači, a tlačidlo „Walk“, ktoré automaticky aktivuje pomalú chôdzu v hre. Myška má 3200 DPI senzor a správa sa ako pravý joystick na gamepade, jedným tlačidlom mierite/zoomujete, druhým strieľate.

 

Hori TAC Pro sa len zapojí do PS4, netreba nič inštalovať, maximálne si preprogramovať niektoré tlačidlá podľa svojej chuti. Je to dobré príslušenstvo pre hráčov strieľačiek, ktorým teraz začala nová sezóna s hrami ako Titanfall 2, CoD: Infinite Warfare a Battlefield 1. Klávesnica je mechanická a mala by poskytnúť zážitok porovnateľný s hraním na profesionálnej hernej klávesnici. Cena TAC Pro je 150 dolárov, dostupnosť v našich končinách však nie je známa. Dúfame, že niektorý z distribútorov herného príslušenstva sa tohto produktu chopí a dostane ho aj na slovenský trh.

Zdroj: HORI