Využijete ju pri používaní fyzickej klávesnice.

Užitočnosť tabletov je do určitej miery kontroverzná téma, ktorá nemá jasný výsledok. V dnešnej dobe skladacích zariadení a veľkých telefónov je ich využitie sporné, avšak sú používatelia, ktorí na ne nedajú dopustiť. Dôkazom, že tablety ešte nepatria do histórie, je ich čoraz vyššia popularita. Dokonca predstavujú aj veľmi dobrú alternatívu k prenosným počítačom, najmä pokiaľ ide o zariadenie typu iPad Pro alebo Galaxy Tab Ultra

Pokiaľ však používate Android tablety, tak Google pre ne pripravil užitočnú funkciu, ktorú oceníte v prípade, že k nim pripojíte fyzickú klávesnicu. Gboard klávesnica pre Android totiž s najnovšou aktualizáciou prináša hneď niekoľko skvelých funkcií, ktoré sa do tabletov dostávajú postupne, čiže pokiaľ ju ešte nemáte dostupnú, tak je potrebné ešte chvíľu počkať.

Klávesnica Gboard v najnovšej verzii sprístupnila nový panel s nástrojmi, ktorý sa zobrazí po pripojení fyzickej klávesnice k tabletu. Je pritom jedno, či klávesnicu k tabletu pripojíte bezdrôtovo, alebo cez USB. Nový panel s nástrojmi v tvare pilulky sa v predvolenom zobrazení zobrazuje v spodnej časti obrazovky, ale dá sa presunúť na akékoľvek iné miesto na obrazovke.

Panel s nástrojmi teraz poskytuje návrhy, ktoré boli dostupné iba pri aktívnej virtuálnej klávesnici, ktorá po otvorení zaberá značnú časť obrazovky. K dispozícii je šikovné tlačidlo na zmenšenie panela s nástrojmi, ako aj rýchly prístup k výberu emotikonov. Klávesnica však umožňuje nastaviť, či sa bude tento nový panel s nástrojmi zobrazovať, alebo nie. 

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.