Nová séria tabletov bude tento rok uvedená o niečo skôr.

Správy o sérii Galaxy Tab S9 sa objavila iba krátko po odhalení termínu uvedenia skladacích telefónov Galaxy Z Fold5 a Z Flip5. Samsung by tak mal na základe nedávnej správy novú generáciu skladateľných telefónov predstaviť už 26. júla 2023. Galaxy Unpacked by sa mal neobvykle konať v Soule v Južnej Kórei. Portál MySmartPrice zverejnil ďalšiu správu, na základe ktorej môžeme predpokladať, že spolu s novou generáciou skladateľných zariadení a hodiniek série Galaxy Watch6, budú predstavené aj tablety série Galaxy Tab S9.

Samsung Galaxy Tab S9 UltraZdroj: MySmartPrice
Samsung Galaxy Tab S9 Ultra

Spolu s touto správou boli zverejnené aj rendery, ktoré zobrazujú najvybavenejší model série. Už na prvý pohľad je vidieť, že nástupca modelu Galaxy Tab S8 Ultra sa od svojho predchodcu po dizajnovej stránke takmer vôbec nelíši. Dá sa teda predpokladať, že Tab S9 Ultra bude mať rovnaký 14,6-palcový AMOLED displej s rozlíšením 2960 × 1848 pixelov a výrezom v tvare písmena V, aký má aj predchodca tohto pripravovaného tabletu. Vo výreze sa nachádzajú dva fotoaparáty.

Pri pohľade na zadnú stranu je vidieť menšie dizajnové zmeny, ktoré sa týkajú fotoaparátov s ohraničením okolo objektívov spolu s držiakom pera S Pen. Rozmery Galaxy Tab S9 Ultra sú údajne 326,4 × 208,6 × 5,5 mm, pričom hmotnosť je vraj na úrovni približne 740 gramov. Vo výbave by sa mala objaviť aj 11 200 mAh batéria s podporou 45 W nabíjania.

Samsung Galaxy Tab S9 UltraZdroj: MySmartPrice
Samsung Galaxy Tab S9 Ultra

Najvybavenejší tablet série Galaxy Tab S9 by mal mať aj zvýšenú ochranu voči vode a prachu na úrovni IP68. Nie je žiadnym prekvapením, že v tablete bude nainštalovaný Android 13 s nadstavbou One UI 5.1. 

O poriadny výkon sa postará čipová sada Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy spolu s 8/12/16 GB RAM a 128/256/512 GB úložiskom. Na základe skúseností pri sérii Galaxy S23 sa dá očakávať, že základný model s kapacitou 8/128 GB dostane úložisko UFS 3.1. Vybavenejšie modely rýchlejšie UFS 4.0.

Zdroj: MySmartPrice

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.