Superšporty na elektriku? Je to vízia, ktorá má najmä technologické opodstatnenie.

V rozhovore pre Top Gear zakladateľ spoločnosti Christian von Koenigsegg uviedol, že spolupracujú s National Electric Vehicle Sweden na vývoji hybridného super auta, ktoré by bolo úplne bez uhlíkových emisií. Na jeho pohon by sa mohol použiť napríklad čistý alkohol. Najmä ak by „bezventilový“ motor dostal podporu z elektromotora.

Zakladateľ spoločnosti chce vyvinúť nový typ super ľahkého auta, ktoré by ale zároveň nebolo závislé len na batérii. Tých bude totiž v blízkej budúcnosti nedostatok. A ako bolo vidno na nejednom prípade automobilky Tesla, môže to ohroziť nielen výrobu ale aj dôveryhodnosť značky.

Super športové autá, ktoré chcú experimentovať s elektrickým pohonom nebudú súperiť s klasickými autami. To nie je ich cieľ. No musia počítať s tým, že tu bude veľa výrobcov, ktorí pôjdu do tohto trendu, napríklad VW a Tesla. Tu sú potom obavy z nedostatku batériových článkov na mieste. Firma by chcela takýto typ vozidla predstaviť do roku 2020. Záujemcovia si ale budú musieť počkať, nakoľko firma zvládne vyrobiť 20 áut ročne, hoci očakáva záujem až do stoviek.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Honda Hybrid Performance: Nová úroveň zlepšení a účinnosti pohonu automobilu

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.