Podobné nástroje budú čoskoro zabudované v novom iOS a Androide.

Otázka duševného zdravia sa rieši v posledných mesiacoch čoraz viac. Jedným z riešení, ako ho zlepšiť je reflektovať používateľovi čas strávený v jednotlivých aplikáciach. Nový Android či iOS tak prinesú podrobné štatistiky o používaní zariadenia a umožnia používateľom nastaviť si denné limity pre jednotlivé aplikácie či typy aplikácií. 

V týchto dňoch rovnaký nástroj spúšťa aj Facebook a Instagram. V oboch aplikáciach tak používatelia nájdu informácie o tom, koľko času strávili v aplikácii a na webe sociálnej siete. Rovnako však umožnia si nastaviť denné limity, ktoré upozornia používateľa na to, že chcel stráviť surfovaním na Facebooku či Instagrame vopred definovaný maximálny čas.

Na Instagrame je možné nájsť túto novinku pod označením Vaša aktivita. Hoci funkcionalita je identická, tak na Facebooku ju je potrebné hľadať pod označením Váš čas na Facebooku. Ihneď po prvom otvorení tejto novinky odporúčame nastaviť si maximálny čas a netráviť tak na sieti zbytočne veľa času, ktorý sa dá nepochybne minúť na lepšie aktivity.

Zdroj: MacRumors

Prečítajte si aj:

https://touchit.sk/ios-12-bude-rychlejsi-so-sviznejsimi-reakciami-a-povie-vam-ako-dlho-visite-na-facebooku/174018